Τελευταία ενημέρωση: 23:48

\”Θα ξανακάνουμε μια ακόμη τελευταία προσπάθεια αν είναι δυνατόν να υπάρξει κοινή κάθοδος, αν και το βλέπω δύσκολο εκεί που έχουμε φτάσει\”.

Με αυτήν την φράση ο κ. Γιώργος Καλλιτεράκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της \”Πρωτοβουλίας Πολιτών\” έκανε γνωστή την πρόθεσή να υπάρξει μια  τελευταία απόπειρα επαναπροσέγγισης με στόχο την κάθοδο σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο, στο Δήμο Χανίων, με φόντο την πρόσφατη ρήξη στους κόλπους της δημοτικής παράταξης του Τάσου Βάμβουκα.

Όπως χαρακτηριστικα δήλωσε στο Flashnews.gr, λίγο πριν την έναρξη της προαναγγελθείσας (δείτε εδώ) ανοιχτής συνέλευσης στο Θέατρο Βλησίδη της \”Πρωτοβουλίας Πολιτών\”, για τη δημιουργία της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης:

\”Εγώ προσωπικά δεν έχω μεγάλες ελπίδες, αλλά θα ξανακάνουμε μια ακόμη τελευταία προσπάθεια\”  τονίζοντας ταυτόχρονα ότι υπήρχε μια τεράστια προσπάθεια εδώ και περίπου δύο μήνες για να μην υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο.

\”Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ήταν θέμα δημοκρατικών διαδικασιών και διαφάνειας που μας οδήγησε σε ένα αδιέξοδο σε επίπεδο συνεννόησης για να υπάρχει ένας συνδυασμός μόνο από την αριστερά\”, σημείωσε επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε υποστηρίξει σε κοινή του επιστολή με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Κουρούση η οποία στρέφονταν κατά τακτικών του επικεφαλής της παράταξης \”Δήμος Ενεργών Πολιτών\” κ. Τάσου Βάμβουκα (δείτε εδώ).

Ως προς την πολιτική ταυτότητα της νέας κίνησης ο κ. Καλλιτεράκης δήλωσε ότι: \”τα περισσότερα μέλη που είναι και παρόντα, αποτέλεσαν θεωρούμε τη σπονδυλική στήλη της κίνησης του \”Δήμου Ενεργών Πολιτών\” και δεν το κρύβουμε ότι υπάρχει πολιτική στήριξη, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. .

\"\"

Με το πέρας της ιδρυτικής συνέλευσης, ο κ. Καλλιτεράκης δήλωσε στο Flashnews.gr ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πέρα από κάθε προσδοκώμενο ενώ το παρόν έδωσαν πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που κινούνται στο χώρο της αριστεράς και της οικολογίας.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συζήτησης, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης,  υπήρξαν παρεμβάσεις που αφορούσαν ένα γενικότερο πλαίσιο  για τις πολιτικές αρχές της κίνησης ενώ έγιναν και ορισμένες αναφορές για πιθανές συμμαχίες αλλά αυτές ήταν περιορισμένες, όπως σημείωσε ο κ. Καλλιτεράκης,  καθώς ο βασικός σκοπός της συνέλευσης ήταν η ίδρυση της κίνησης ώστε η πρωτοβουλία να αποκτήσει χαρακτήρα δημοτικής παράταξης.

Το όνομα δε της παράταξης,  καθώς και του επικεφαλής που θα ηγείται του σχήματος θα αποφασιστούν τη Δευτέρα σε νέα συνέλευση και σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών έδωσε \”δείγματα γραφής\” με το Κείμενο αρχών το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στις 21 Ιανουαρίου 2014 (δείτε εδώ)

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook