Άλλη μια σημαντική διάκριση για την Ελληνοαυστραλή σκηνοθέτιδα Νάντια Τασοπούλου, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Μιλάνου για την τελευταία της ταινία Matching Jack.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας της Νάντιας Τασοπούλου, η οποία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μελβούρνη, έγινε πέρσι στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης.

Πρόκειται για μια ταινία της 20th Century Fox, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Τζέιμς Νέσμπιτ, η Τζακίντα Μπάρετ και ο Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ και θέμα της είναι ο άρρηκτος δεσμός μεταξύ γονέων και παιδιού.

Το φιλμ στηρίζεται σε μία αληθινή ιστορία, της οποίας το σενάριο φέρει την υπογραφή του Ντέιβιντ Πάρκερ και της Λιν Ρενιού, οι οποίοι επίσης κέρδισαν το σενάριο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Μιλάνου.

Η Νάντια Τασοπούλου έχει στο ενεργητικό της πολλές επιτυχίες.

Το πρώτο της φιλμ Malcolm (1986) σάρωσε τα βραβεία του Αυστραλιανού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου και ακολούθησαν Rikky and Pette (87), The Big Steal (89), Mr Reliable (97) και AMY (98). Η τελευταία αυτή ταινία AMY έλαβε 23 βραβεία σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook