Την συμπαράστασή τους προς τους συναδέλφους τους αγρότες εξέφρασαν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του Αποκόρωνα οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 12/2 έξω από το Δημαρχείο ενώνοντας τη φωνή τους προκειμένου να ακουστούν τα αγροτικά αιτήματα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

Εμείς οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που συγκεντρωθήκαμε στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 με αφορμή εσπερίδα για αγροτικά θέματα αποφασίζουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι αποκλείουν δρόμους και υπηρεσίες.

Εκφράζομε την έντονη αντίθεση και αγανάκτηση μας για το διωγμό στον οποίο βρίσκεται όλος ο πρωτογενής τομέας, τον τελευταίο καιρό, τόσο με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και με το νέο φορολογικό σύστημα για τους αγρότες αλλά και με την υποχρηματοδότηση την υποστελέχωση και τη διάλυση ουσιαστικά των υπηρεσιών που ασχολούνται με το πρωτογενή τομέα.

Έτσι η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής αλλά και το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Χανίων υπολειτουργούν και είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Εντονότατη είναι η αγανάκτηση μας και για τη πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών να μειώσει σχεδόν κατά 50% τις πιστώσεις στη δακοκτονία σε σχέση με τις περυσινές πιστώσεις που ήταν και εκείνες μειωμένες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της δακοκτονίας.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα πριν είναι πολύ αργά. Με τη παρούσα κατάσταση πλήττεται ανεπανόρθωτα ο ήδη δοκιμαζόμενος Αγροτικός πληθυσμός, ουσιαστικά οι αγρότες ξεκληρίζονται από τη γη τους και θα χαθεί και η τελευταία ελπίδα στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από την προσδοκώμενη μέχρι τώρα ανάκαμψη του Αγροτικού τομέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook