Την απόφαση του να ηγηθεί της παράταξης \”Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών\” και να διεκδικήσει το Δήμο Χερσονήσου ανακοίνωσε και επίσημα ο Γιάννης Σέγκος, σε ειδική εκδήλωση, δίνοντας στη δημοσιότητα και την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής.

Ακολουθεί το κείμενο:

ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ-ΓΟΥΒΩΝ-ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ (ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ)  ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ

\”Η πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, έχουν οδηγήσει τους θεσμούς που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό και απαξίωση. Εξετάζοντας τους λόγους και τις αιτίες που μας έφεραν σ΄ αυτή την κατάσταση, συναισθανόμενοι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί, αλλά επιζητώντας παράλληλα την βελτίωση της ζωής μας και των παιδιών μας, έχουμε υποχρέωση με τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές μας να συμβάλλουμε στην αναζήτηση και πραγμάτωση ενός καλύτερου αύριο για όλους μας.

Ως τοπικές κοινωνίες, μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες που σε λίγους μήνες, τον Μάϊο του 2014, θ΄ ακολουθήσουν, μας δίδεται η δυνατότητα έμπρακτα με τις επιλογές μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην κατεύθυνση αυτή και αναλογιζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, δημιουργήσαμε μία ομάδα αξιόμαχων, έμπειρων αλλά και νέων συνδημοτών μας, αποβάλλοντας τις όποιες προηγούμενες ιδεολογικές ή πολιτικές αγκυλώσεις που ο σφιχτός εναγκαλισμός με τους κομματικούς μηχανισμούς δημιούργησαν, ιδρύοντας μία δημοτική παράταξη ανοικτή και ανεξάρτητη, στηριζόμενη στις αξίες της δικαιοσύνης, της συλλογικότητας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των ενεργειών μας, ενώνοντας και όχι χωρίζοντας τις δυνάμεις της κοινωνίας. Μακριά από την οποιαδήποτε προσπάθεια καταγραφής δυνάμεων, αλλά μόνο της καταγραφή προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων δουλεύοντας μαζί για το κοινό μας συμφέρον.

Θεμελιακή και αδιαπραγμάτευτη πεποίθησή μας είναι ότι η κοινωνία οφείλει να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών της για την ευημερία τόσο της ίδιας όσο και των μελλοντικών γενεών της.

Επειδή Πιστεύουμε ότι:

– Η αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον μηχανισμό ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας
– Η αυτοδιοίκηση μπορεί, ως έχουσα άμεση σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, να διεκδικήσει τις αλλαγές που βελτιώνουν τη λειτουργία της και την αποτελεσματικότητα της.
– Ο Δήμος Χερσονήσου διαθέτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε κατάλληλα διαχειριζόμενος να αποτελέσει παραδειγματικό αυτοδιοικητικό μοντέλο, επιτυγχάνοντας ισόρροπη ανάπτυξη ενδοχώρας και παράκτιου μετώπου.
– Η συνέργειά μας αναπτυσσόμενη σε επίπεδο οικονομικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, μπορεί να δώσει ώθηση δημιουργίας στις τοπικές κοινωνίες.
– Η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί από τους βασικούς παράγοντες αντίστασης στο βίαια τα τελευταία χρόνια παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, στο οποίο η οικονομική κρίση έχει χαλαρώσει αν όχι εκμηδενίσει την απαραίτητη κοινωνική συνοχή.
– Η άσκηση πολιτικής δε μπορεί πλέον να στηρίζεται στην αναμόχλευση του παρελθόντος αλλά στον ορθολογικό σχεδιασμό του μέλλοντος, στηριζόμενο στην πείρα αυτών που προσέφεραν ως τώρα και στην όρεξη και τις νέες ιδέες αυτών που επιθυμούν να δουλέψουν σκληρά.
– Οι διαχειριστές εξουσίας έχουν όλη την ευθύνη για την ποιότητα της πολιτικής μας ζωής και πρέπει να πάψουν να ενοχοποιούν την κοινωνία θέτοντας παράλληλα τον εαυτό τους εκτός του κάδρου των ενόχων.

Έχουμε Στόχους:

– Την ενίσχυση του τουρισμού και των θεματικών μορφών του.
– Την προστασία και ανάδειξη του Περιβάλλοντος ως προϋπόθεση κάθε μορφής βιώσιμης ανάπτυξης.
-Την παροχή Κοινωνικής Προστασίας σε όσους την έχουν ανάγκη.
-Την Αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και ευκαιριών.
– Την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου ώστε να δράσει πολλαπλασιαστικά στη ανάπτυξη όλου του δήμου.
-Την στήριξη και ανάπτυξη της πλούσιας ενδοχώρας μας και σύνδεσή της αρμονικά με το παράκτιο μέτωπο.
– Την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου.
– Τη παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στο δημότη.
-Τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου .
– Την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Προγραμματίζουμε δράσεις όπως:

– Χωροταξικό σχεδιασμό που θα εξυπηρετεί τις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες του Δήμου μας.
– Ενίσχυση κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και εθελοντισμού.
– Αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στο δημότη
– Χρήση ήπιων μορφών ενέργειας.
– Ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων.
– Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
– Δημιουργία και στήριξη πολυδραστικών χώρων τέχνης, μάθησης, ελεύθερης έκφρασης, πολιτισμού και αθλητισμού.
– Ανάπλαση και προστασία της σημαντικής περιουσίας του τόπου μας που λέγεται παράκτιο μέτωπο αλλά και των λιμενικών υποδομών.
– Αποκατάσταση οδικού δικτύου ενδοχώρας. Βελτίωση εθνικού οδικού δικτύου.
-Μεταφορά τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και καινοτόμων δράσεων.
– Ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομίας.
-Αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου.
– Στήριξη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
-Ενδυνάμωση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων αλλά και επιχειρησιακών ομάδων για τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων.
– Δημιουργία δικτύου συντονισμού μη κυβερνητικών δράσεων και Μ.Κ.Ο.
– Συνεργασία με τους εκκλησιαστικούς μας φορείς.
– Στήριξη της αγροτικής παραγωγής με δράσεις και προτάσεις και σύνδεσή της με τις τοπικές ανάγκες κατανάλωσης.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ο καθένας με το δικό του τρόπο στην σύμπραξή μας συνθέτοντας και ενισχύοντας τη δύναμη της δημοτικής μας παράταξης με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και θα ενισχύσει την ευημερία του τόπου.
Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών που περνά ο τόπος μας, εκτιμώντας και κρατώντας ότι θετικό μέχρι τώρα έγινε, πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις για ότι μικρό ή μεγάλο απασχολεί τον τόπο μας, να συντονίσουμε, να οργανώσουμε και τελικά να δουλέψουμε όλοι μαζί για τους στόχους που βάζουμε. Πρέπει δηλαδή με γοργά βήματα να προχωρήσουμε μπροστά!!!! Δηλώνουμε παρόντες στις κοινές μας ανησυχίες και επιδιώξεις. Δηλώνουμε παρόντες στον κοινό μας αγώνα!!!!!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook