Η LITO Green Motion είναι μία αμιγώς καναδέζικη εταιρεία με έδρα το Quebec. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει τις προσπάθειές της να μπει στον χώρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με το πρώτο της «παιδί», την θηριώδη Sora.

Με περισσή υπερηφάνεια η καναδέζικη εταιρεία με ένα σχετικά λιτό Δελτίο Τύπου που ξεχείλιζε όμως από χαρά και ενθουσιασμό, ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής της 100% ηλεκτροκίνητης Sora.

Το πλαίσιο της θηριώδους μοτοσυκλέτας είναι αλουμινίου με χυτά και πρεσαριστά τμήματα, το μεταξόνιο σχετικά μακρύ, στα 1498 mm. Οι αναρτήσεις ανάλογες των απαιτήσεων, με ένα 43άρι ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα ιδιόμορφο μοχλικό στο πίσω μέρος.

Το βάρος φτάνει τα 260 kg, δίνοντας και το στίγμα για τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, μια muscle cruiser που επιβάλλεται από την πρώτη οπτική επαφή…

Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος και διαθέτει μετάδοση διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), κάτι που δεν συναντάμε συχνά σε ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες. Διαθέτει δε 3 προγράμματα απόδοσης, performance για επιδόσεις, normal για συνήθη χρήση, και safe range για βελτιστοποίηση της αυτονομίας.

Σύμφωνα με την Lito, η Sora μπορεί να καλύψει με μία φόρτιση περίπου 200 χιλιόμετρα μέσα σε αστικό περιβάλλον και πάνω από 100 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο.

Η ροπή φτάνει τα 8,8 kgm και το φάσμα των στροφών από 0 ως τις 6000 α.λ. Με αυτά η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 190 km/h ενώ η μπαταρία πολυμερών του λιθίου έχει χωρητικότητα 12 κιλοβατώρες και για τη πλήρη φόρτισή της χρειάζονται 9 ώρες περίπου. Οι μπαταρίες ωστόσο φορτίζονται και κατά το φρενάρισμα.

Στα γκάτζετ περιλαμβάνεται το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο ύψος της σέλας κατά 10 εκατοστά (!), από τα 750 ως τα 850 mm και μια σειρά από ηλεκτρονικά καλούδια. Οθόνη LCD αφής 5.7 ιντσών και το GPS είναι στάνταρ όπως και η πλήρης δυνατότητα επικοινωνίας της οθόνης με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και φυσικά το διαδίκτυο.

«Με τη βοήθεια των συνεργατών μας και την αμέριστη εμπιστοσύνη των προμηθευτών μας, καταφέραμε να δημιουργήσουμε την πρώτη βιομηχανική μονάδα στο Quebec για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος.», αναφέρει η ανακοίνωση της Lito.

«Με περηφάνια θα παρουσιάζουμε σε παγκόσμια πρώτη τον καρπό της πολυετούς προσπάθειας γεμάτης πάθος, τη Sora», συνεχίζει, αναφέροντας ότι η Sora θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό στην έκθεση Montreal Motorcycle show από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου.

Μέχρι τότε, δείτε το promo video της Sora

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook