Στο Άγιον Όρος μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 5.30 το απόγευμα αναμένεται να φθάσει στις Καρυές.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στο Πρωτάτο και θα διανυκτερεύσει στις Καρυές, όπου και θα παραστεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Στη συνέχεια θα παραστεί στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας, όπου οι ηγούμενοι όλων των μονών αναμένεται να του θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αύριο θα επισκεφθεί τις μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας και το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν οι υπουργοί Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί πρωθυπουργός στο Αγιον Ορος τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη ήταν εκείνη του Κ. Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 2006. Ο Γ. Παπανδρέου είχε μεταβεί πολλές φορές (και ιδιωτικά, μαζί με τον γιο του) και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ως πρωθυπουργός είχε συνοδεύσει στο Αγιον Ορος τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο…

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook