Με το σύνθημα «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» γιορτάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου».

Διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου.

Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από τη Δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, εκπρόσωπο του INSAFE στη χώρα μας.

Το Γυμνάσιο Γαζίου συμμετείχε και φέτος στους εορτασμούς ως «πρεσβευτής», μαζί με άλλους 226 φορείς από όλη τη χώρα.

Οι μαθητές της Α τάξης του Γυμνασίου, πρώτα ενημερώθηκαν από την καθηγήτρια Πληροφορικής κα Δέσποινα Ανδριγιαννάκη για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο και για το πώς να τους αντιμετωπίζουν και έπειτα έγραψαν ποιήματα για την ασφαλή πλοήγηση συμμετέχοντας έτσι στη δράση του Saferinternet στα σχολεία.

Τα δύο ποιήματα που εκπροσώπησαν το Γυμνάσιο Γαζίου και αναρτήθηκαν στην κεντρική εκδήλωση για την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» στις 11 Φεβρουαρίου 2014, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ήταν :

«Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης» (Γιώργος Μέλλιος Α’ τάξη)

Όταν στο Internet συχνά σερφάρω
Τους όρους χρήσης και αποδοχής πρέπει να τσεκάρω!
Προσωπικά μου δεδομένα δεν πρέπει ν’ ανεβάζω,
Τον κωδικό μου στα social media πρέπει συχνά ν’ αλλάζω!!

«Αξιοποιώ το Διαδίκτυο» (Γιατράκης Ματθαίος, Γιαλιτάκης Δημάρατος, Γιαννακάκης Τάσος, Κοτσιφός Μάνος, Λουλουδάκη Σταυρούλα Α’ τάξη, Πηγιάκη Αριστέα καθ. Αγγλικών)

Τον κωδικό μου έδωσα και μπήκαν στο προφίλ μου,
φωτογραφία ανέβασαν, δεν ήτανε δική μου,
μετά όμως κατάλαβα πως έκανα βλακεία,
να αντιδράσω δεν μπορώ, μεγάλη αδικία….
Το Σφακιανάκη κάλεσα βοήθεια ζητούσα,
το πρόβλημά μου έλυσε και τον ευχαριστούσα.
Συμπέρασμα εγώ έβγαλα : με ασφάλεια να σερφάρω,
να ελέγχω τα στοιχεία μου, να ξέρω που κλικάρω!!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζίου συγχαίρει όλους τους συντελεστές και διοργανωτές των παραπάνω δράσεων, που σαν σκοπό έχουν να προστατεύσουν τα παιδιά μας από τους γνωστούς και άγνωστους κινδύνους του διαδικτύου και να προάγουν την ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας. Ιδιαιτέρως συγχαίρει, τους μαθητές του σχολείου, που με τις προσπάθειές τους και την συμμετοχή τους ως «πρεσβευτές» στους εορτασμούς, κατέταξαν και πάλι το σχολείο πρωτοπόρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook