Από την Πέμπτη 19 έως και το Σάββατο 21 Μαΐου, η ActionAid επισκέπτεται τα Χανιά και από την Κυριακή 22 έως και την Τρίτη 24 Μαΐου το Ηράκλειο με την ομάδα Face 2 Face για να μιλήσει για το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού.

Επιπλέον οργανώνει γιορτές για τους Κρητικούς που ήδη υποστηρίζουν το πρόγραμμα αναδοχής στις 21 Μαΐου στα Χανιά, στις 19:30 στο Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών, στην αίθουσα Μεγάλο Αρσενάλι και στις 22 Μαΐου στο Ηράκλειο στις 20:00 στην αίθουσα Ανδρόγειος, στην Πλατεία Λιονταριών.

Για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα Face 2 Face της ActionAid θα βρίσκεται στην Κρήτη από 19 έως 21 Μαΐου στα Χανιά και από τις 22 έως τις 24 Μαΐου στο Ηράκλειο.

Αναζητήστε τους σε κεντρικά σημεία της πόλης κι ενημερωθείτε για την ActionAid και το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού.

Ακούστε τους και με μόλις 72 λεπτά τη μέρα γίνετε κι εσείς Ανάδοχος ενός παιδιού από τις φτωχότερες περιοχές του κόσμου για να προσφέρετε σε αυτό, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους της κοινότητας όπου ζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και πολλούς λόγους να χαμογελούν.

Όσοι είστε Ανάδοχοι Παιδιού της ActionAid είστε καλεσμένοι στις Γιορτές των Αναδόχων:
στα Χανιά
το Σάββατο 21 Μαΐου στις 19:30, στο Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών, στην αίθουσα Μεγάλο Αρσενάλι και

στο Ηράκλειο
την Κυριακή 22 Μαΐου στις 20:00 στην αίθουσα Ανδρόγειος, στην Πλατεία Λιονταριών.

Εκεί θα μοιραστούν την εμπειρία τους από την Αναδοχή Παιδιού η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος της ActionAid Ελλάς, ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς και ο Ανάδοχος Κυριάκος Πίσσαρης, που ταξίδεψε ως την κοινότητα που υποστηρίζει. Επίσης θα μιλήσουν και οι Ανάδοχοι από την Κρήτη Τίνα Τσόντου και Μόρφω Τσαγκαράκη (στα Χανιά) και Μιχάλης Τζανάκης (στο Ηράκλειο), που συμμετείχαν στην εθελοντική αποστολή της ActionAid στην Κένυα.

Περισσότερες πληροφορίες

Αναδοχή Παιδιού δε σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων στην περιοχή όπου ζει, έτσι ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Με την Αναδοχή Παιδιού δημιουργείται μια προσωπική σχέση με ένα συγκεκριμένο παιδί μιας συγκεκριμένης κοινότητας, ενώ η οικονομική συνδρομή στην ActionAid δεν προσφέρεται στο παιδί προσωπικά, αλλά σε έργα και προγράμματα που υποστηρίζουν την ζωή ολόκληρης της κοινότητας στην οποία ζει. Ο Ανάδοχος βοηθά έτσι, τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις όταν η ActionAid χρόνια αργότερα αποχωρήσει από την περιοχή.

Το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού είναι ο βασικός τρόπος που έχει επιλέξει η ActionAid για να αντιμετωπίζει την απόλυτη φτώχεια, την έλλειψη τροφής, νερού, εκπαίδευσης και περίθαλψης στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη.

Η μοναδική υποχρέωση στο πρόγραμμα Αναδοχής είναι η μηνιαία οικονομική εισφορά που ανέρχεται στο ποσό των 22€ το μήνα ή αλλιώς 0,72€ την ημέρα, ένα ποσό που δεν στερεί τίποτα από την ποιότητα της δικής μας ζωής.

Αν κάποιος Ανάδοχος χρειαστεί για προσωπικούς λόγους να διακόψει την Αναδοχή του, μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή.

Όταν γίνει κανείς Ανάδοχος λαμβάνει έναν προσωπικό φάκελο πληροφοριών που περιλαμβάνει:
• Μία φωτογραφία του παιδιού και πληροφορίες για τη ζωή του
• Πληροφορίες για την κοινότητα και τη χώρα που ζει το παιδί.
• Ενημέρωση για τη λειτουργία του Προγράμματος Αναδοχής.

Επίσης για όσο καιρό είναι Ανάδοχος λαμβάνει από το παιδί
• ένα προσωπικά μήνυμα του παιδιού ή ζωγραφιά κάθε έξι μήνες
• Μία νέα φωτογραφία του παιδιού κάθε δύο χρόνια

Για να υποστηρίξετε το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού αναζητήστε την ομάδα Face 2 Face ή τηλεφωνήστε στο 801.11.900.800 ή επισκεφτείτε το www.actionaid.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Άννα Μπότσογλου, [email protected], τηλ. 210 9212321, 6937161028.

Η ActionAid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook