Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στη Βρετανία από το βράδυ της Παρασκευής έχουν προκαλέσει νέα προβλήματα στους Βρετανούς, ενώ οι πλημμυρισμένες περιοχές αντιμετωπίζουν συνεχώς νέα κύματα νερού.

\"\"

Ένας 85χρονος επιβάτης σε κρουαζιερόπλοιο στο Κανάλι της Αγγλίας έχασε τη ζωή του, όταν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε το πλοίο! Το νερό της θάλασσας έσπασε ένα παράθυρο του «MS Marco Polo», τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες. Ο 85χρονος και μια 70χρονη γυναίκα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όμως ο άντρας αργότερα εξέπνευσε. 

\"\"

Μία γυναίκα οδηγός ταξί έχασε τη ζωή της, όταν μέρος ενός κτηρίου που κατέρρευσε έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της, έξω από το σταθμό Holborn του μετρό του Λονδίνου. Οι δύο επιβάτες της κατόρθωσαν να βγουν από το αμάξι, ελαφρά τραυματισμένοι.

Ακόμα, ένας 65χρονος στην Ιρλανδία, ο οποίος εργαζόταν στις τηλεπικοινωνίες σκοτώθηκε στο Κορκ, όταν προσπάθησε να ισιώσει έναν πυλώνα που όμως έπεσε πάνω του, χτυπώντας τον στο κεφάλι.

\"\"

Εν τω μεταξύ οι υπηρεσίες και ο στρατός επενέβησαν και διέσωσαν 32 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε ένα παραλιακό εστιατόριο στο Μίλφορντ του Χαμσάιρ, όταν μια ριπή ανέμου έσπασε τα παράθυρα και το νερό πλημμύρισε το χώρο.

\"\"

Οι συνθήκες στο σημείο περιγράφονται ως «εξαιρετικά σοβαρές», αλλά δεν σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός.

\"\"

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού λόγω των ισχυρών ανέμων δέντρα έπεσαν πάνω σε γραμμές ηλεκτροδότησης στο νοτιοανατολικό και ανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το Press Association.

\"\"

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 22 προειδοποιήσεις για έντονες πλημμύρες -που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή- για παράκτιες κοινότητες από την Κορνουάλη μέχρι το Χάμσαϊρ, το Γκλούσεστερ και την Τέιμς Βάλεϊ, όπου η στάθμη των ποταμών παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο δεκαετιών.

\"\"

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στα συγκοινωνιακά δίκτυα σε ολόκληρη τη Βρετανία, με ξεριζωμένα δέντρα και φερτά υλικά να αποκλείουν δρόμους και σιδηροτροχιές. Πολλές υπηρεσίες έχουν ακυρωθεί.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook