Μία απίστευτη κομπίνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας, καθώς όπως προέκυψε από τις έρευνες, σπείρα διακινούσε κάρτες sim – φαντάσματα με πλαστά στοιχεία!
Ειδικότερα, αρχές συνέλαβαν μετά από αστυνομική επιχείρηση, έξι μέλη της σπείρας, τρεις αλλοδαπούς, ένα 26χρονος Έλληνα και δύο Ελληνίδες.
Η σπείρα κατείχε παράνομα και διακινούσε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών, χωρίς ταυτοποίηση στοιχείων κατόχων και χρηστών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προμηθεύονταν τα πακέτα σύνδεσης, χωρίς παραστατικά και τα διέθεταν προς πώληση, χωρίς να προβαίνουν στην απαιτούμενη ταυτοποίηση των στοιχείων κατόχων και χρηστών και χωρίς να πραγματοποιούν την προβλεπόμενη ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας κατά τη μεταβίβαση από τον αρχικό συνδρομητή ενεργοποίησης στον τελικό χρήστη.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρία καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 215 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 5.355 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook