Τέσσερις Ρώσοι σκίνχεντς μέλη ενός εξτρεμιστικού κινήματος που ονομάζεται «Λευκή Λεγεώνα» καταδικάστηκαν σήμερα για δύο δολοφονίες και μία σειρά επιθέσεων ρατσιστικού χαρακτήρα σε ποινές φυλάκισης από πέντε έως 22 έτη, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από πέντε έως 22 έτη» δήλωσε στο πρακτορείο ένας αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι τέσσερις νέοι δημιούργησαν στο Ντζερζίνσκι, μία πόλη της περιφέρειας της Μόσχας, το κίνημα «Λευκή Λεγεώνα», στόχος της οποίας ήταν να συμμετέχει σε επιθέσεις κατά ατόμων που δεν ήταν σλάβοι.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2008, επιτέθηκαν σε έναν 21χρονο φοιτητή από το Ουζμπεκιστάν. Τον μαχαίρωσαν αρκετές φορές και έπειτα τον πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα. Το θύμα απεβίωσε επί τόπου.

Στις 10 Αυγούστου 2009, οι τέσσερις σκίνχεντς μαχαίρωσαν έναν 50χρονο άνδρα από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο τέλος του 2009, τραυμάτισαν άλλους τρεις ανθρώπους, πάντα στο πλαίσιο των επιθέσεων ρατσιστικού χαρακτήρα.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις που στοχεύουν κυρίως τους Καυκάσιους και τους υπηκόους των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας, προκαλούν κάθε χρόνο στην Ρωσία δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook