Η κυβέρνηση εμμένει στα σχέδιά της για επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε την Δευτέρα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Ο σχεδιασμός μας είναι για το δεύτερο εξάμηνο και είμαστε αισιόδοξοι. Εκεί θα γίνει όλη η προσπάθεια» δήλωσε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, απ\’ όταν ξέσπασε η κρίση χρέους και η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει πει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μικρή έκδοση ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, εφόσον τα στοιχεία της Eurostat τον Απρίλιο επιβεβαιώσουν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και η οικονομία έχει επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Ερωτηθείς ο ίδιος ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος για το ενδεχόμενο αλλαγής της οικονομικής πολιτικής λόγω ευρωεκλογών απάντησε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα χαλάσουμε το σωστό της πορείας ούτε λόγω ευρωεκλογών, ούτε λόγω ΝΔ, ούτε λόγω ΣΥΡΙΖΑ ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Εμάς μας ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook