Εκτός ελέγχου ήταν χθες το απόγευμα και μέχρι αργά τη νύχτα η Αθήνα. Σε διάφορα σημεία του κέντρου από νωρίς το απόγευμα επικρατούσε ένας κλεφτοπόλεμος μεταξύ αντιεξουσιαστών, αστυνομικών και αλλοδαπών. 

Ο τελευταίος απολογισμός του ΕΚΑΒ αναφέρει ότι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 15 τραυματίες στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, ενώ ανάμεσά τους είναι και ένας Έλληνας ο οποίος δέχθηκε επίθεση στην πλατεία Βικτωρίας από ομάδα αλλοδαπών και αντιεξουσιαστών επειδή φορούσε ένα καπελάκι με την ελληνική σημαία.

Επίσης ομάδες ακροδεξιών προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα αλλοδαπών. Από τα επεισόδια που έγιναν στην διάρκεια της δεύτερης πορείας που πραγματοποιήθηκε από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία, ομάδες νεαρών προκάλεσαν φθορές σε τρία καταστήματα και ένα γραφείο εταιρείας.

Σε όλη τη διάρκεια της έντασης η  αστυνομία προχώρησε σε 50 προσαγωγές ατόμων ακροδεξιών οργανώσεων.

Νωρίς χθες το απόγευμα πλήθος κόσμου με κεράκια στο χέρι είχαν συγκεντρωθεί στην γωνία Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, όπου τα ξημερώματα της Τρίτης ο Μανώλης Καντάρης έχασε τόσο άδικα την ζωή του, λίγο πριν έρθει στο φως το δεύτερο παιδί του.

Εκατοντάδες άνθρωποι έψαλαν το “Χριστός Ανέστη” και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης αποχώρησαν οι αντιεξουσιαστές από τα Προπύλαια, όπου νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ αυτών και των ΜΑΤ.

Μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της πρυτανείας, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών από αντιεξουσιαστές.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook