Στο πλαίσιο των δράσεων για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού η Περιφέρεια Κρήτης αγκαλιάζει και υιοθετεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» και «GREEN KEY».

Με ξεκάθαρο στόχο, να αυξηθεί ο αριθμός των βραβευμένων ακτών και ξενοδοχειακών μονάδων σε ολόκληρο το νησί, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και την ορθολογική διαχείριση των φυσικών μας πόρων, η Περιφέρεια Κρήτης υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία αποτελεί τον εθνικό συντονιστή των προγραμμάτων αυτών για την Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη ελληνική Περιφέρεια που υπογράφει μνημόνιο με την ΕΕΠΦ. Θεωρώντας μείζονος σημασίας την εμπλοκή και την ενεργό συμμετοχή σας στο εγχείρημα αυτό με στόχο την επιτυχία, όχι μόνο των συγκεκριμένων προγραμμάτων, αλλά πρωτίστως την ανάδειξη και προστασία της μοναδικής φυσικής κληρονομιάς του νησιού μας, σας προσκαλώ να παρευρεθείτε, στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης πλατεία Ελευθερίας).

Θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση- ανταλλαγή απόψεων με τους εκπρόσωπους της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου.