Απόβαση στην Αθήνα ετοιμάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, την Τετάρτη, συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλληλητήριο που έχει διοργανώσει η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των αγροτικών μπλόκων στη 13.00 στην πλατεία Βάθης

Σε ανακοίνωσή του οι  Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων καλούν όλους τους αγρότες σε συμμετοχή και αναφέρουν:

"Ο συντονισμός των μικρομεσαίων αγροτών σε πανελλαδικό επίπεδο στα αιτήματα και τις μορφές πάλης όπως εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων αποτελεί παρακαταθήκη για το αγροτικό κίνημα. Όλο το αγωνιζόμενο κομμάτι της μικρομεσαίας αγροτιάς παλεύει ενωμένο κάτω από την ίδια σημαία!
Αυτή την ενότητα προσπαθεί να σπάσει η ηγεσία της ΟΑΣΝΗ. Στη χθεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε εν κρυπτώ δεν κάλεσε κανένα Αγροτικό Σύλλογο ενώ αρνήθηκε να συμμετάσχει στο Συλλαλητήριο της Αθήνας. Επιβεβαιώνεται ο ρόλος της για άλλη μια φορά. Από τη μία αποστρέφεται την οργάνωση των αγροτών σε Αγροτικούς Συλλόγους και από την άλλη επιδιώκει να διασπάσει τους αγρότες του Ηρακλείου από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Σκοπός τους είναι να νεκραναστήσουν τις ξεπουλημένες οργανώσεις ΓΕΣΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ που χρόνια έπαιζαν το ρόλο του κυβερνητικού εταίρου, δεν έλεγαν κουβέντα για κινητοποίηση και χαράτσωναν τους αγρότες μέσα από τον ΕΛΓΑ.
Οι αγρότες του Ηρακλείου πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση της, να αξιοποιήσουν την πανελλαδική πείρα των αγροτών που όλους αυτούς τους έχουν βάλει στην μπάντα. Επιβεβαιώνεται η άποψή μας ότι η ηγεσία του ΟΑΣΝΗ είναι μακριά από τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών. Με τα αιτήματά της παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, δουλεύει για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες αγρότες, δηλαδή κυρίως για τους μεγάλους αγρότες.

Καλούμε με βάση το πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων:
• στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τετάρτη 19 Φλεβάρη, στη 1 μμ, στην πλατεία Βάθης
• σε Συλλαλητήριο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την Πέμπτη 20 Φλεβάρη, στις 11 πμ

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Αθήνας :
Αυγουλά Δέσποινα 69782882316978288231 (Από ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών)
Καρκαβάτσος Μανώλης 69778064126977806412 (Από ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων)

ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

 Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ:

 Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
 Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδ
ρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
 Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΕΙΣΟΔΗΜΑ - ΥΓΕΙΑ

 Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
 Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014-2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
 Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
 Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
 Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους , δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.