Τσικνοπέμπτη για τους ανέργους διοργανώνουνστο εργατικό κέντρο Χανίων στις 19.00 διοργανώνουν ο σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων, το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τροφίμων-ποτών, το συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, το σωματείο ιατρικών επισκεπτών και το σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας δείχνει πολύ μεγαλύτερα νούμερα ανέργων από τα στατιστικά στοιχεία. Στους ενάμισι εκατομμύριο άνεργους μας φέρνουν χαράτσια, φοροεπιδρομές, μείωση έως κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων και εμπορευματοποίηση των πάντων σε υγεία και παιδεία. Υπόσχονται ότι με αυτόν τον τρόπο θα έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη που θα φέρει θέσεις εργασίας. Τα μέτρα και αυτή η πολιτική όντως θα φέρει ανάπτυξη για τα κέρδη των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων ενώ για τους εργαζόμενους θα φέρουν κι άλλη ανεργία, φτώχεια και δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η ΕΕ δεν πρόκειται να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο δεν είσαι μόνος! Δεν είναι δική μας ευθύνη που δεν έχουμε δουλειά. Δεν είναι δική μας ευθύνη που δε μπορούμε να πληρώσουμε τη ΔΕΗ και προσφέρουμε στα παιδιά μας ότι έχουν ανάγκη. Η ανεργία δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι φυσικό επακόλουθο που φέρνει η ανταγωνιστικότητα και η δίψα της κερδοφορίας του καπιταλισμού.
Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον ένα δίλημμα μπροστά μας
υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας για επιβίωση !

Καλούμε όλους τους άνεργους να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους. Να δημιουργήσουμε παλλαϊκό μπλόκο κόντρα στα μέτρα που έρχονται. Με όπλο την ταξική αλληλεγγύη και τον συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει. Να οργανωθούμε στα σωματεία μας! Να στήσουμε επιτροπές ανέργων πλάι σε κάθε σωματείο, σε κάθε λαϊκή επιτροπή!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ: να μείνει οικογένεια, άνεργος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και θέρμανση.
Άνεργοι και εργάτες μια γροθιά, στον αγώνα και στο γλέντι

Μπροστά σε όλα αυτά τα σωματεία μας οργανώνουν λαϊκό γλέντι για όλους τους ανέργους, όλων των κλάδων και τις οικογένειές τους, να τσικνίσουμε με κρασί και μουσική ενισχύοντας έτσι την ενότητα της εργατικής τάξης!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ 20/02 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook