Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και με πρωτοβουλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μπρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου με θέμα την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων κρουαζιέρας, στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και τις γύρω περιοχές.

Ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την ασφαλή εξυπηρέτηση των επισκεπτών, κρουαζιέρας και μη, όσο και για την λειτουργία της πόλης και την διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου της.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014. Σε αυτή συμμετείχαν από την Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Ηρακλείου, ο κ. Τρουλινός και ο κ. Φουρναράκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Χρυσός, τουριστικοί πράκτορες και ο κ. Μπρας.

Η σύσκεψη κατέληξε σε συγκεκριμένα και εφαρμόσιμα μέτρα τα οποία μάλιστα εφαρμόστηκαν σήμερα κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου COSTA neo Romantica στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Κοινό συμπέρασμα από την πρώτη μέρα εφαρμογής τους είναι ότι τα μέτρα απέδωσαν. Έτσι, σήμερα, η στάθμευση στο εν λόγω σημείο, εξελίχθηκε ομαλά, παρέχοντας ασφάλεια και άνεση στους επισκέπτες της κρουαζιέρας.