Ενα «πάπλωμα» ομίχλης σκέπασε το πρωί την Αθήνα προσφέροντας από τη μία ένα μοναδικό και πρωτόγνωρο θέαμα για τα δεδομένα της πόλης, αλλά προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στους οδηγούς, αφού η ορατότητα στους δρόμους ήταν περιορισμένη.

Οι παρακάτω φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του iefimerida.gr είναι από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Αλίμου και της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για πρόκειται για ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο που ονομάζεται ομίχλη θαλάσσιας μεταφοράς και έρχεται από τον Σαρωνικό.

Υπενθυμίζεται πως το φαινόμενο εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στον Πειραιά όταν ξαφνικά ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης που σε κάποια σημεία έμοιαζε και με πυκνό καπνό τύλιξε το λιμάνι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα νότια προάστια. 

Αυτόπτες μάρτυρες στον Πειραιά μιλούσαν για πρωτόγνωρες εικόνες και ανεξήγητη αιτία πίσω από το πέπλο που κάλυπτε τα πάντα.

\"\"

\"\"

Ομίχλη καλύπτει την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Προβλήματα όμως παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας ευνοούν τη συγκέντρωση ομίχλης, που περιορίζει αισθητά την ορατότητα.

Στους 10 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία με συννεφιά και ποσοστό υγρασίας στο 94%, στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

Στους 8 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία, με συννεφιά και υγρασία 77%, στον Πολύγυρο.

Στους 5 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία, με αίθριο καιρό και υγρασία 66%, στην Έδεσσα, στη Φλώρινα, αλλά και στα Γρεβενά.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook