Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου με τη φροντίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς για τον Ευρωπαίο Πολίτη 2013, την Μ.Κ.Ο. Youthnet Hellas.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεών του τίμησε τον Εθελοντισμό, αλλά και την προσφορά των Νέων συνολικά, στο όνομα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Youthnet Hellas που βραβεύθηκε με το εν λόγω βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας συμμετείχε πλήθος κόσμου, μέλη συλλόγων και φορέων.

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης στην εναρκτήρια ομιλία του εξήρε το έργο της οργάνωσης καθώς φέρνει σε επαφή τους νέους με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα μέσω των οποίων ανοίγονται νέοι ορίζοντες. Αναφέρθηκε δε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και των Εθελοντικών Οργανώσεων με το πλήθος δράσεων που υλοποιούν από κοινού.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Youthnet Hellas κ. Μάνος Παυλάκης τόνισε τη σημασία του Εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία μας και πως αυτός συνεισφέρει στον συνάνθρωπο αλλά και στον ίδιο τον εθελοντή. Η γραμματέας της οργάνωσης κα Ειρήνη Σωπασή αναφέρθηκε στις δράσεις της οργάνωσης και πως κατάφερε να αναγνωριστεί το πρωτότυπο έργο της και να μπορέσει να λάβει το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2013.

Οι αξιόλογες δράσεις της οργάνωσης και η μεγάλη πλέον εμπειρία στα ευρωπαϊκά προγράμματα έδωσαν βάσει για τη συζήτηση που ακολούθησε. Υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον από τους συλλόγους και τους εθελοντές που παρευρίσκονταν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Από την πλευρά του Youthnet έγινε αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων από την κα Μαρία Συμεωνίδου, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων η οποία απάντησε σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις των πολιτών ενώ η συζήτηση έδωσε το έναυσμα για να υπάρξουν νέες συνεργασίες μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολλά από τα ιδρυτικά μέλη της καθώς και εθελοντές της. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναφορά στο Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη και με τη βράβευση των μελών του Youthnet Hellas που έχουν επιδείξει σημαντικό εθελοντικό έργο. Ανάμεσα στα βραβευθέντα μέλη ήταν η Μαρία Συμεωνίδου, Κώστας Κασλής, Γιάννης Μανδελένης, Αντώνης Τριανταφυλλάκης, Μιράντα Ξυλούρη, Χαρά Κοκολάκη και η Χρυσούλα Τζωρτζάκη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι το Youthnet Hellas είναι μια οργάνωση Νέων με έδρα το Ηράκλειο και με Μέλη από όλη την Ελλάδα που μαζί με οργανώσεις άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ.Martin Schulz, σε τελετή που διεξήχθη στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2013. Το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται σε ετήσια βάση σε αξιόλογες πρωτοβουλίες οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook