Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων δημάρχων, περιφερειαρχών και συμβούλων εμφανίζουν ανειλικρινείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» και περιλαμβάνονται στην έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ζητούν από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, 20 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Κώστα Μαρκόπουλο.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης στη δεδομένη χρονική στιγμή και υπογραμμίζουν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη πριν φτάσει στην κάλπη να γνωρίζει κάθε στοιχείο που αφορά το ήθος, την ειλικρίνεια, την πρότερη διαχείριση δημοσίου χρήματος και την εν γένει παράνομη δραστηριότητα των υποψηφίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Αρχής, έκθεσης, από τους εκτεταμένους ελέγχους των δηλώσεων (οι οποίες ανέρχονται συνολικά σε 36.000) εντοπίστηκαν 413 περιπτώσεις που παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Σύμφωνα με την «λίστα» της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον εισαγγελέα πήγαν οι εξής περιπτώσεις ανειλικρινών δηλώσεων πόθεν έσχες:

Γενικοί, Ειδικοί Γραμματείς, Μετακλητοί κ.ά.: 22
Δήμαρχοι κλπ.: 75
Δημοσιογράφοι: 18
Εισηγητές κλπ. Επενδυτικών Σχεδίων: 14
Επιβλέποντες Μηχανικοί: 9
Διαιτητές, Πρόεδροι και μέλη Επιτροπών Επαγγελματικού Αθλητισμού: 13
Δικαστικοί: 6
Ελεγκτές Δόμησης: 10
Ιατροί Διευθυντές ΕΣΥ: 62
Ιδιοκτήτες κλπ. Εταιρειών σε Δημόσιες Συμβάσεις: 9
Οικονομικοί Επιθεωρητές: 2
Μέλη Αρχών και Επιτροπών: 15
Μέλη Αθλητικών Ομοσπονδιών: 10
Μέτοχοι, Εταίροι κλπ. ΜΜΕ: 27
Περιφερειάρχες κλπ.: 6
Πρόεδροι κλπ. σε Πιστωτικά Ιδρύματα: 6
Πρόεδροι κλπ. ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ: 48
Πρόεδροι και Μέλη Αξιολόγησης Διαγωνισμών: 37
Πρόεδροι κλπ. ΠΑΣΕΓΕΣ: 7
Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι και Εξωτερικοί Φρουροί: 17

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook