Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Π.Ε. Λασιθίου και με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου κας Πετράκη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/02/2014, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο, συνάντηση με αντικείμενο την βελτίωση ασφάλειας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του Νομού Λασιθίου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν : Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Κος Φανούριος Μανιαδάκης, ο Α Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου Εμμανουήλ Πετάσης, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Σητείας και Νεάπολης και οι Διοικητές των τμημάτων Τροχαίας Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. Επίσης συμμετείχαν Υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολούνται με την συντήρηση του Επαρχιακού οδικού Δικτύου και εκπρόσωπος της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., που έχει αναλάβει την μελέτη βελτίωσης των συνθηκών ασφάλειας σε διακόσια χιλιόμετρα οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

– Αρμοδιότητες Υπηρεσιών σε θέματα συντήρησης οδικού δικτύου,
– ενημέρωση σε θέματα αλλαγών νομοθεσίας,
– αξιολόγηση επικινδυνότητας τμημάτων οδικού δικτύου,
– τοποθέτηση πινακίδων,
– αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών στο Οδικό Δίκτυο κ.α.

Όλοι οι συμμετέχοντες θεώρησαν ιδιαίτερα χρήσιμη την συνάντηση αυτή και επεσήμαναν την ανάγκη να επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογες συναντήσεις, οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη συνεργασία των Υπηρεσιών με την Αστυνομία, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παρακολούθησης της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Επαρχιακό, καθώς και σε όλο το οδικό δίκτυο.

Όλοι, επίσης, επεσήμαναν ότι στο θέμα της οδικής ασφάλειας προέχει ο ανθρώπινος παράγοντας και ιδιαίτερα από την πλευρά της Αστυνομίας επισημάνθηκε η ανάγκη να οργανωθεί καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή οδήγηση και την προβολή και ανάδειξη των κινδύνων που διατρέχουν οι ίδιοι οι οδηγοί, όταν δεν σέβονται τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook