Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Φανταστείτε τα!

No. 1. The Leadenhall Building, Λονδίνο, Αγγλία

Τοποθεσία:
Λονδίνο, Αγγλία
Ημερομηνία: Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014
Αρχιτέκτονας: Rogers Stirk Harbour and Partners
Σκοπός: Ουρανοξύστης πολλαπλής χρήσης

Ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης, που δίκαια του έχει δοθεί το παρατσούκλι Cheesegrater λόγω του σχήματος του, που μοιάζει με τρίφτη τυριού, είναι ένα ακόμα ορόσημο που έρχεται να προστεθεί στον ορίζοντα του Λονδίνου.

Σχεδιασμένος από την εταιρεία Rogers Stirk Harbour, είναι το τελευταίο από μια σειρά από μοναδικά κτήρια που χτίστηκαν στην καρδιά της οικονομικής περιοχής της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο διακριτικός και κομψός σχεδιασμός του, προσφέρει την απόλυτη ευελιξία στέγασης και η θεαματική κλίμακα των επτά ορόφων είναι πρωτοφανής στο Λονδίνο.

Η κατασκευή του περιλαμβάνει γυάλινες προσόψεις, για τη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτός σε όλους του χώρους, αλλά και την προσφορά καταπληκτικής θέας σε όλη την πόλη.

Η επιβλητική δομή από χάλυβα, με το κομψό περίβλημα των υαλοπινάκων, αντιπαρατίθεται με τον εξελιγμένο εσωτερικό σχεδιασμό του.

Στο ισόγειο του κτιρίου θα φιλοξενείται η Galleria, ένας μοναδικός προορισμός από μόνος του στο κέντρο της πόλης, αφού θα περιλαμβάνει καταστήματα και ένα μοναδικό εστιατόριο.

Το κτήριο έχει ήδη αναγνωριστεί ως το νέο αρχιτεκτονικό επίτευγμα του Λονδίνου και ένα από τα πολύ λίγα κτίρια που θα συνδέονται άμεσα με την πόλη.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες...

Δείτε εδώ τα 10 πιο παράξενα κτήρια που θα κατασκευαστούν το 2014


newsbeast.gr