Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, έκρινε αθώους τους 25 κατηγορουμένους, μέλη της περίφημης ντριμ τιμ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών το 2008.

Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Την απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, επικαλούμενος… άγνοια των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας δηλαδή πως κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσω μάλλον οι αθλητές.

«Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγο σκοπιμότητας ή ετυχε;\” υποστήριξε ο εισαγγελικές λειτουργός επισημαίνοντας πως \”η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα».

Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των 25 κατηγορούμενων για πλημμεληματικά αδικήματα σχετικά με παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ. Μεταξύ αυτών, ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος ανέφερε πως το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά. «Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα έναν γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό».

Και ο Βαλέριος Λεωνίδης που τότε διατελούσε προπονητής υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε: «ακόμα δεν το εχω χωνέψει. Μου έχει στοιχίσει στη ζωή μας και στο άθλημα».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook