Ετοιμες για «απόβαση» στην παγκόσμια έκθεση της κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης είναι οι εταιρείες κινητών εφαρμογών της Ελλάδας, που απαρτίζουν έναν από τους πλέον εξωστρεφείς και καινοτόμους τομείς της οικονομίας.

Σαράντα επιχειρήσεις, start-ups και ερευνητικοί φορείς θα συμμετάσχουν στο εθνικό περίπτερο, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) με την υποστήριξη του υπουργείου Υποδομών και του Invest in Greece και φέτος θα είναι μεγαλύτερο και σε καλύτερο σημείο της Fira της Βαρκελώνης.

Μέσα σε αυτές και μια εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο, η Cytech.

Πρόκειται για μία χαρακτηριστική περίπτωση μικρομεσαίας εταιρείας, που λειτουργεί από την Ελλάδα αλλά εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Οπως λέει στο \”Βήμα\” ο συντονιστής της αποστολής και συνιδρυτής της Cytech κ. Βαγγέλης Αντωνιάδης, η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο απασχολεί 10 άτομα, παρέχει τεχνολογίες σε Αφρική και Λατινική Αμερική και περίπου το 40% του τζίρου παράγεται εκτός Ελλάδας.

Εκτός απο ήλιο έχουμε και δημιουργικά μυαλά

Ο κ. Βαγγέλης Αντωνιάδης, τονίζει ότι γίνεται ένα ακόμη βήμα για να τοποθετηθεί η Ελλάδα στον τεχνολογικό χάρτη με στόχο να μην ταυτίζεται μόνο με τον τουρισμό, τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και με τα δημιουργικά μυαλά και την καινοτομία.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της αποστολής, φέτος οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν εστιάσει έντονα σε αναδυόμενες αγορές, όπως η Αφρική και η Λατινική Αμερική, όπου τα κινητά δίκτυα γνωρίζουν κοσμογονία και βγάζουν εκατομμύρια ανθρώπους από την τεχνολογική απομόνωση, δημιουργώντας έτσι μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ηδη μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κινητών εφαρμογών, όπως η ATC και η Upstream, έχουν παρουσία εκεί.

Η φετινή παρουσία, όπως λέει, είναι πολύ πιο ώριμη σε σχέση με πέρυσι, αφού έχουν προηγηθεί επαφές με διεθνείς επιχειρήσεις, αλλά και δράσεις στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, η ελληνική αποστολή θα στήσει και ιντερνετικό ραδιόφωνο, το οποίο έχει προσελκύσει διεθνή επιχειρηματικά ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας.

με πληροφορίες από \”tovima.gr\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook