Υλικά

• 8 τεμ. αγκινάρες
• 250 γρ. κοτόπουλο, ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε κυβάκια
• 60 γρ. χυμό λεμονιού
• 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
• 120 γρ. ρύζι, τύπου καρολίνα
• 100 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κοτσάνι από τις αγκινάρες. Αφήνουμε μόνο τα τρυφερά φύλλα και στη συνέχεια αφαιρούμε το τριχωτό μέρος από το εσωτερικό τους. Τρίβουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. 

Παράλληλα, σε πλατύ, βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά μέχρι να θωρακιστεί εξωτερικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το άνηθο και το ρύζι. 

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Γεμίζουμε με το μίγμα τις αγκινάρες και τις αραδιάζουμε σε κατσαρόλα. Τις σκεπάζουμε με να πιάτο (να τις πιέζει) και από πάνω ρίχνουμε το ζωμό. 

Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 10 λεπτά.