Σε μια πολύ ζεστή εκδήλωση, με χαρακτηριστικά την καλή διάθεση, το κέφι προσαρμοσμένο στο κλίμα και των αποκριάτικων ημερών, ο «Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου» πραγματοποίησε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014,την κοπή της πίτας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ξεχωριστή στιγμή η βράβευση των παιδιών των εργαζομένων που πέρασαν στις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2013,παρουσία της γενικής διευθύντριας Κρήτης και Δωδεκανήσου της Τράπεζας Πειραιώς Χρυσάνθης Παπαδοπούλου, και των ανώτερων στελεχών της Πειραιώς Ζήνωνα Κοζάνα, και Νίκου Σαπουντζή. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς επιχορήγησε την επιτυχημένη εκδήλωση του συλλόγου. 
Η βραδιά διανθίστηκε μουσικά από την Ελένη Κουβίδη και το μέλος του συλλόγου Σπύρο Χαρτοφύλακα ,οι οποίοι πέτυχαν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή-παρεϊστικη ατμόσφαιρα. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Μαρκάκης καλωσορίζοντας τον κόσμο, αναφέρθηκε εν συντομία στην ιδέα του συνδικαλισμού και στην διαφορετική, από την γνωστή έννοια που έχει, η ιδιότητα του συνδικαλιστή. Δηλαδή, τη πλήρη ανεξαρτησία από κάθε κόμμα, αλληλεγγύη και ενδιαφέρον για κάθε πρόβλημα υπηρεσιακό, προσωπικό των εργαζομένων κ.α. Ευχόμενος καλή χρονιά, με υγεία, επεσήμανε ότι οι κοινωνικές συναντήσεις των εργαζομένων έχουν θετικό και μόνο αποτέλεσμα, αφού ξεφεύγουν από τα υπηρεσιακά στερεότυπα. 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μαρκάκης αναφέρθηκε στις δύσκολες ιδιαιτερότητες των τελευταίων χρόνων, στις αγωνίες όλων για το εργασιακό μέλλον. 
«Ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ο ένας εξαρτάται και στηρίζεται στον άλλο και δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να μας φέρει σε αντιπαράθεση. Απαιτούμε αξιολογήσεις, με αντικειμενικά κριτήρια και αξιολογητές, με στόχο καθένας μας να γίνει καλύτερος, να εξυπηρετείται αμεσότερα ο πολίτης και όχι να βρεθούν και άλλοι στην ανεργία». 
Μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου πρότεινε την άμεση νομική στήριξη σε κάθε τμήμα της Περιφέρειας προκειμένου οι υπάλληλοι να έχουν έγκυρη-αποτελεσματική ενημέρωση, στήριξη, σε κάθε ενέργεια τους, ώστε να αποφευχθεί η εύκολη πλέον παραπομπή στα πειθαρχικά συμβούλια ,ή αργία. Η πολυνομία και η παντελής έλλειψη διάθεσης αναμόρφωσης του Δημόσιου Τομέα, τόνισε ο κ. Μαρκάκης, έφερε έντονη και υποκριτική στάση των κυβερνόντων, πλήρη κατάργηση κάθε δημόσιας παροχής στην υγεία, παιδεία, διοίκηση, και προσπάθεια απαξίωσης του έργου του δημοσίου υπαλλήλου. «Απέναντι σε όλα αυτά, η καθαρή και έντιμη στάση-απάντηση μας, αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά μας στο χώρο εργασίας, με σεβασμό στο νόμο και το Σύνταγμα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook