Χορός εκατομμυρίων αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής ότι είχε στηθεί με τις ΜΚΟ και σε άλλα υπουργεία εκτός από το Εξωτερικών.

Ειδικότερα, \”Έργον Πολιτών\” είναι η γαλάζια ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκε με 7,5 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού επί Κώστα Καραμανλή από το 2005 έως το 2010.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Έθνος της Κυριακής και Πρώτο Θέμα, επικεφαλής ήταν ο καθηγητής και δημοσιογράφος, Στέλιος Συρμόγλου.

Τον Οκτώβριο του 2008 ο τότε υπουργός Μιχάλης Λιάπης αρνήθηκε να δώσει στον κ. Συρμόγλου 500.000 ευρώ επιπλέον επιχορήγηση και αυτός κατέφυγε στον διεθυντή του γραφείου του κ. Καραμανλή, κ. Αγγέλου στον οποίο έστειλε επιστολή.

Λίγους μήνες αργότερα, τον κ. Λιάπη διαδέχεται ο Αντώνης Σαμαράς προς τον οποίο ο κ. Συρμόγλου στέλνει εξώδικο.

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε στον Στέλιο Παπαπέτρου το που πήγαιναν τα χρήματα της Έργον Πολιτών.

Σε βάθος διεξάγεται εν τω μεταξύ η έρευνα στο υπουργείο Εξωτερικών όπου μετά την περίοδο Παπανδρέου δημιουργήθηκαν νέες ΜΚΟ επί ΝΔ.

Ειδικότερα, στην Κομοτηνή όπου εκλέγεται ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης διεξήχθησαν πολλές εκδηλώσεις και δράσεις ΜΚΟ.

Η έρευνα αποκαλύπτει δεκάδες ΜΚΟ με περίεργο αντικείμενο και συνήθως μηδενικό έργο. Όμως και στο πράσινο στρατόπεδο, το ΙΣΤΑΜΕ πήρε 413 000 ευρώ για την αναδιάθρωση της Βουλής στη Γεωργία και έδωσε στο Δημόσιο 405.000 ευρώ απο τα οποία ακυρώθηκαν τα 340.000 ευρώ.

Από το ΙΣΤΑΜΕ έγινε γνωστό οτι το έργο τότε είχε ελεγχθεί και παραδοθεί κανονικά με όλα τα παραστατικά επι ΝΔ.

Πάντως, ο Αλεξ Ρόντος που έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της δικαιοσύνης μιλώντας στο Βήμα της Κυιακής τόνισε πως όλες του οι ενέργειες έγιναν για το συμφέρον της χώρας.

Η αποκάλυψη της ΜΚΟ για την εξουδέτερωση ναρκών του Κ. Τζεβελέκου έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια για τον Γ. Παπανδρέου ο εκπρόσωπος του οποίου σε σχόλιό του μιλά για στημένο παιχνίδι.

megatv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook