Τελευταία ευκαιρία να ασφαλιστούν και να μην πληρώσουν πρόστιμα θα έχουν οι 730.000 κάτοχοι ανασφάλιστων αυτοκινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών με τις βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών εταιριών.

Συμφωνα με όσα διαμηνύουν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από την στιγμή που θα λάθουν το ειδοποιητήριο οι κάτοχοι αυτών των αυτοκινήτων θα πρέπει σε διάστημα 30 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλιση.

Σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν οι επιβολές προστίμων που θα ανέρχονται στα 500 ευρώ για τα ΙΧ και για τις μοτοσικλέτες στα 250.

Κοινωνικός κίνδυνος τα ανασφάλιστα

Στο μεταξύ με δηλώσεις τους στο τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA o πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου , τόνισε, δεν είναι πρόβλημα φορολογικό ή εισπρακτικό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων αλλά πρόβλημα κοινωνικό. Η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με αυτό το φαινόμενο!

Ο ΓΓ Εσόδων οφείλει, μετά τις διασταυρώσεις, να στείλει τα πρόστιμα, τα οποία είναι στη σωστή κατεύθυνση, γιατί κανένας δεν έχει το δικαίωνα να κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς να έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

asfalisinet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook