Σχόλιο του γραφείου τύπου Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ σχετικά με τις πληροφορίες για την φετινή τουριστική σεζόν:
\”Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο τοπικό τύπο που αναφέρονται στην μεγάλη αύξηση των τουριστικών επισκεπτών στο νησί μας την ερχόμενη τουριστική περίοδο, ενώ σε ανάλογες δηλώσεις έχουν προβεί οι tour operators και η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου. 
Όμως οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού δεν έχουν να ωφεληθούν ιδιαίτερα. Καθώς θα συνεχίζουν να εργάζονται με μισθούς-χαρτζιλίκια, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ωράρια εξοντωτικά και ρεπό ανύπαρκτα, δεν λείπουν και τα φαινόμενα της μη καταβολής των οφειλόμενων μισθών ενώ τα all inclusive ντόπια και ξένα μονοπώλια του κλάδου δεν αφήνουν παρά μόνο ψίχουλα στους αυτοαπασχολούμενους. 
Την ίδια στιγμή όμως σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν θα πάει διακοπές φέτος λόγω της οικονομικής του κατάστασης, αν και στη πραγματικότητα το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο. 
Αυτός είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως αποτυπώνεται στον κλάδο του τουρισμού! Κέρδη για τα μονοπώλια, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα οποία προϋποθέτουν φτηνή εργατική δύναμη, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, νέες φοροαπαλλαγές και κρατικές επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο. Δηλαδή τόσο την κρίση όσο και την ανάπτυξη θα την πληρώσουν πανάκριβα οι εργαζόμενοι!
Αυτός είναι ο δρόμος που υποδεικνύει η Ε.Ε. και τον οποίο έχουν συναποφασίσει και προωθούν όλα τα κόμματα του ευρώμονοδρομου! Στη συνθήκη του Μάαστριχτ της Ε.Ε. εντάσσεται και η ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού από χώρες-μέλη της ΕΕ –όπως π.χ. η Ρουμανία, στην οποία λειτουργούν σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία- που στοχεύει στην εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού στις τουριστικές, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις. Την κατάσταση αυτή ενισχύει και η λειτουργία του θεσμού της μαθητείας.
Εμπόδιο στα σχέδια αυτά μπορεί να βάλει μόνο ο οργανωμένος λαός με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία. Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από την ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, την συγκέντρωση δυνάμενων για την συγκρότηση μιας πανίσχυρης λαϊκής συμμαχίας. Προϋπόθεση για αυτό είναι ισχυρό ΚΚΕ παντού: στις ερχόμενες εκλογικές μάχες με την ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του Κ.ΚΕ. στις ευρωεκλογές και των ψηφοδελτίων της λαϊκής συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook