«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras), αυτό είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως έγινε γνωστό το σύμβολο του ψηφοδελτίου θα φέρει γραμμένη τη συγκεκριμένη ονομασία στα ιταλικά, με άσπρα γράμματα,σε κόκκινο κυκλικό φόντο, με μια μικρή κίτρινη «πινελιά».

Το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, η παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η καταπολέμηση της ανεργίας, η προώθηση της οικολογίας και η μείωση των διαφορών Βορρά- Νότου, θα είναι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τα κύρια προγραμματικά σημεία που θα προβληθούν στην προεκλογική εκστρατεία.

«Πρόκειται για ένα επαναστατικό αλλά συγχρόνως ρεαλιστικό πρόγραμμα», τονίζουν πολλοί από τους διανοούμενους, δημοσιογράφους, κοινωνιολόγους και συγγραφείς που υπέγραψαν πρώτοι την έκκληση για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου αυτού.

Οι υποψηφιότητες της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα», αναμένεται να ανακοινωθούν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ιταλίας εντός της επόμενης εβδομάδας.

Τις ημέρες αυτές, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, πραγματοποιούνται σειρά συναντήσεων, με τη συμμετοχή της «κοινωνίας των πολιτών» και τη δημιουργία επιτροπών σε πολλές πόλεις της χώρας, με στόχο τον ακριβή καθορισμό του προγράμματος και των υποψηφιοτήτων.

Σημειώνεται ότι το κόμμα της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης», μαζί με την πολιτική δύναμη «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» στηρίζουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, χωρίς, όμως, την απευθείας συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της εταιρίας Ixe, «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» συγκεντρώνει, το 7,2 % της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών.

protothema.gr