Υλικά
 
• 300 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 60 γρ. λευκό ταραμά
• 4 κ. σούπας ξύδι
• 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
• 500 ml. ελαιόλαδο (ελαφρύ)
 
Εκτέλεση
 
Βάζουμε τις πατάτες, αφού τις στραγγίσουμε καλά από τα νερά τους στο γουδί. Προσθέτουμε τον ταραμά και το σκόρδο. 
 
Χτυπάμε με το γουδοχέρι τα υλικά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το ξύδι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να το απορροφήσει όλο ο ταραμάς. 
 
Σ’ εκείνο το σημείο ρίχνουμε το ελαιόλαδο «κλωστή» και χτυπώντας πάντα με το γουδοχέρι, συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη απορρόφηση το ελαιολάδου και την πλήρη ομογενοποίηση του μίγματος.