Με μια σημαντική διάκριση συνοδεύτηκε η παρουσία του Όμιλου Αντισφαίρισης Σούδας στο 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντισφαίρισης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Ο Χανιώτης αθλητής Δημήτρης Σκαλιδάκης κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία «Αγόρια 14» χωρίς να χάσει ούτε σετ από τους αντιπάλους τους!

Αυτό βέβαια ήταν ένα δείγμα της ποιότητας του νεαρού αθλητή του Ο.Α.Σ. και η απόδειξη της ανοδικής πορείας που επιδεικνύει αλλά και της σκληρής δουλειάς που γίνεται από τον ίδιο αλλά και γενικότερα από τον Όμιλο.
Ο Σκαλιδάκης (Νο 2 του ταμπλό) στον πρώτο γύρο επικράτησε του Ανδρέα Δελή (Α.Ο.Α. Αργολίδας) με 6-2 και 7-6, ενώ στη συνέχεια κέρδισε τον Μάριο Μπαγορδάκη (Ο.Α. Σητείας) με 6-0 και 6-2. Στην προημιτελική φάση ο αθλητής του Ο.Α. Σούδας απέκλεισε με σχετική ευκολία τον Χαράλαμπο Κανιάρη με 6-1 και 6-2  και για να φτάσει στον τελικό χρειάστηκε να κερδίσει τον Χρυσόστομο Κλαρκ (Ο.Α.Ανάφλυστος Σαρωνίδας) με σκορ 6-4 και 6-2. Στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας ο Σκαλιδάκης αντιμετώπισε τον Στέφανο Τσιτσιπά (Ο.Α. Γλυφάδας), που είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τέλους παρότι βρισκόταν στην πλευρά του κυρίως ταμπλό όπου υπήρχαν οι αθλητές Στέφανος Περδικογιάννης (Ηράκλειο Ο.Α. & Α) Νο 1 και Αλέξανδρος Κάλντγουελ (Α.Κ.Α. Μαραθώνα) Νο 3. Ο Χανιώτης αθλητής δεν άφησε κανένα κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της αγωνιστικής του ανωτερότητας επικρατώντας εύκολα του αντιπάλου του με σκορ 6-2 και 6-1. Έτσι κατάφερε να φτάσει πανάξια στο πρώτο… σκαλί του βάθρου και να αναδειχθεί πρωταθλητής στην κατηγορία του.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής προπονητής του Ο.Α.Σ.,Θανάσης Γκόγκος:
«Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχούς βελτίωσης και ανόδου του αθλητή μου και είμαι σίγουρος ότι ο Δημήτρης αν συνεχίσει με την ίδια όρεξη και ενθουσιασμό έχει την δυνατότητα να παίξει τένις αρκετά υψηλού επιπέδου που θα του επιφέρει και άλλες ακόμη σπουδαίες επιτυχίες».

Ενώ  και ο Ο.Α. Σούδας σε σχετική ανακοίνωση συγχαίρει τον αθλητή του:
«Το Δ.Σ. συγχαίρει τον αθλητή του και θεωρεί ότι οι επιτυχίες του, καθώς και αυτές των υπολοίπων αθλητών και αθλητριών του οι οποίες τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα σημαντικές, είναι μια ανταπόδοση των προσπαθειών όλων αυτών που εργάζονται και ενδιαφέρονται για την άνοδο του Ο.Α. Σούδας».

Πέρα από τον Δημήτρη Σκαλιδάκη, ο οποίος και ξεχώρισε με την παρουσία του, στο 4ο πανελλαδικό πρωτάθλημα αντισφαίρισης έλαβαν επίσης μέρος από τον Ο.Α.Σ., ο Λευτέρης Βουλγαράκης («Αγόρια 14» ) και οι αθλήτριες Κωνσταντίνα Γκόγκου («Κορίτσια 14») και Ελευθερία Γκόγκου («Κορίτσια 12»). Όλοι τους έφτασαν στους τελευταίους γύρους των προκριματικών.

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook