Έργα που πραγματοποιούνται στην παρούσα φάση στη Δ.Ε. Τυμπακίου επισκέφτηκαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, με αφορμή την πρόσκληση της Δημάρχου προς τον Περιφερειάρχη όπου προέδρευσε στη σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των υδάτων του φράγματος Φανερωμένης.

Αρχικά, επισκέφτηκαν το υπό ανέγερση Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου που η κατασκευή του βρίσκεται σε εξέλιξη, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Φαιστού, σε έκταση συνολικά 3.000,00 τ.μ.

Το Περιφερειακό Ιατρείο που το κτήριο του θα κατασκευασθεί με εμβαδόν στα 660 τ.μ. θα αποτελείται από Ακτινολογικό Εργαστήριο, Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, Μικροβιολογικό Εργαστήριο, δύο εξεταστήρια, χώρο αναμονής ασθενών, στάση εργασίας αδελφών, γραφείο και χώρο διανυκτέρευσης γιατρών, WC, WC ΑμΕΑ.

Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, με μέριμνα της οποίας εκδόθηκε και η άδεια οικοδομής, ενώ η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω ΕΣΠΑ από κωδικούς του Υπουργείου Υγείας, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν, παρουσία Αντιδημάρχων του Δήμου Φαιστού και δημοτικών συμβούλων στην περιοχή της Καταλυκής κοντά στον Κόκκινο Πύργο, όπου εκεί δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουν τον Περιφερειάρχη για την ύπαρξης μελέτης που έχει ήδη κατατεθεί στην Κτηματική Υπηρεσία και αφορά τη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου το οποίο θα ενώσει το Κόκκινο Πύργο με το Καλαμάκι, ένα έργο που θα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο και χώρους αναψυχής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος Φαιστού: «το συγκεκριμένο έργο είναι όραμα της δημοτικής αρχής που θα δώσει ανάπτυξη στον τόπο μας και για το λόγο αυτό θα παλέψουμε να υλοποιηθεί, καθώς θεωρούμε πως είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για όλη την περιοχή του Νότου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Κρήτης για την άψογη συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ως προς την κατεύθυνση αυτή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook