Το εξαίρετο και άκρως εκπαιδευτικό θεατρικό έργο για παιδιά και όχι μόνο του Ευγένιου Τριβιζά «Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου από 06 έως 09 Μαρτίου με ώρα έναρξης 20:00 (Σάββατο 08 και Κυριακή 09 Μαρτίου θα δοθούν και απογευματινές παραστάσεις στις 17:30).

Εισφορά 3 ευρώ.

«Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» επιστρέφει για 6 παραστάσεις, με σκοπό να μας ταξιδέψει και να μας θυμίσει, πως για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, πρέπει να παλεύουμε. Έτσι και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, βάζουν τα δυνατά τους για να ξαναγίνουν όλοι παιδιά.

Οι παραστάσεις αυτές (παράλληλα) ενισχύουν οικονομικά την Καλοκαιρινή παραγωγή της ΘΟΠΚ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη , σε κείμενο Κώστα Τσιάνου , μουσική Χρήστου Λεοντή, σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη & χορογραφίες Στεφανίας Σπυροπούλου. Αρχές Ιουνίου λοιπόν με τη δική σας στήριξη, 40 φοιτητές, ετοιμάζονται για ένα μεγαλύτερο ταξίδι.

«Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» είναι το τρίτο έργο για παιδιά που ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηράκλειου) μετά τις μεγάλες επιτυχίες της με τον «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» και τον «ΜΙΚΡΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑ» που συνολικά παρακολούθησαν πάνω από 10.000 θεατές. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Αντωνάκης αναφέρει στο σημείωμα του:

‘ ‘ Φίλες και φίλοι,

Τότε , στον «Μικρό Πρίγκιπα» φτιάξαμε ένα αεροπλάνο και περιπλανηθήκαμε σε άγνωστους πλανήτες. 

Στον «Οδυσσεβάχ» φορτώσαμε τη χαρά του παιδικού παιχνιδιού σ ένα καράβι και με πολύ κέφι μπαρκάραμε για χώρες μακρινές. 

Τώρα, στη «Χώρα Χωρίς Γάτες» ντυθήκαμε ποντίκια που φοβόμαστε τις γάτες, ταξιδέψαμε σε χώρες με τυρόπιτες αφράτες και. πιαστήκαμε σε φάκες!!

Τίποτα πιο μεγάλο , πιο ουσιαστικό από την επικοινωνία με τα παιδιά. Κι όταν η έμπνευση του μεγάλου μας Ευγένιου Τριβιζά έρχεται και «κουμπώνει» με την ενέργεια το κέφι και το χιούμορ των φοιτητών της ομάδας μας τότε η χαρά του παιδικού παιγνιδιού γίνεται γνώση και εμπειρία όχι μόνο για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για τους μεγάλους...’’

Το βραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη χορογραφίες της Μαρίας Σωμαράκη , μουσική του Αντώνη Ρυακιωτάκη και Βαγγέλη Παντούλα , σκηνικά του Μιχάλη Γιασεμάκη , κουστούμια της Κατερίνας Καρουζάκη (Ζιζέλ) , φωτισμούς και τεχνική επιμέλεια του Βαγγέλη Παντούλα και Ευαγγελίας-Άννας Ορφανουδάκη. Τη χορογραφία του φινάλε έκανε ο Κώστας Ροδιτάκης.

Παίρνουν μέρος οι φοιτητές:

Παραμυθάς – Έβελίν Μίνη ( Ιατρική) 
Τρεμοσβύνης - Αλέξανδρος Φραγγιαδούλης (ΕΠΠ) 
Τυριμπίκος - Βαγγέλης Πολυχρονόπουλος (ΕΠΠ) 
Δάσκαλος Οβαδίας - Νίκος Σιδηρόπουλος (ΤΕΜ) 
δρ. Πανζούρλοβιτς - Παναγιώτης Γεωργαντής (Μετπτ Βιολογικού) 
Νοσοκόμα Στίχα (που μασάει τη μαστίχα) - Ελευθερία Φραγγιαδούλη (Βιολογικό) 
Ποντίκι που πενθεί - Μελίνα Καλπια (Χημικό) 
Ποντικίνα Τερέζα (που φοράει πλερέζα) - Έβελιν Μίνη (Ιατρική) 
Ποντίκι που ψάχνει τη μαμά του - Ελίζα Μεϊμάρη (Μαθηματικό) 
Ποντίκι με κόκκινο γιλέκο - Ειρήνη Τουλουπάκη (ΤΕΜ)
Ποντικάκι ο Μενέλαος - Αθηνά Καραπλή-Πετριτσοπούλου (Βιολογικό)
Περίανδρος Τέζας - Μαρία Θεοδωράκη (ΕΠΠ) 
δρ. Παλαβομάρ - Βαγγέλης Μαράκης (Φυσικό) 
Νοσοκόμα Κική (η κουνιστή) - Εμμανουέλα Τσαγλιώτη (Μαθηματικό) 
Θείος Πολυφόντης - Ευτύχης Σαρτζετάκης (Δάσκαλος)