Πλουσιότερος κατά 1,1 δισ. δολ. έγινε μέσα σε μία μέρα ο ο Elon Musk, καθώς οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors και της εταιρεία ηλιακής ενέργειας SolarCity έκλεισαν χιες σε τιμή ρεκόρ χθες στη Wall Street, παίρνοντας ώθηση από την αισιοδοξία των επενδυτών ότι ο 42χρονος επιχειρηματίας θα κτίσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στη Γη.

Η περιουσία του Μusk, ιδρυτή και CEO της Tesla και μεγαλύτερου μετόχου της SolarCity, εκτιμάται πλέον στα 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, δηλαδή 10% πάνω σε σχέση με την προηγούμενη μέρα και 3,8 δισεκατομμύρια περισσότερα από ό,τι αυτή την ημέρα πριν από ένα χρόνο.

Ο Musk, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Νότια Αφρική, βρίσκεται στην 94η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Με εξαίρεση τον Μark Zuckerberg του Facebook, έχει αυξήσει τα κέρδη του τον τελευταίο χρόνο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο.

Η κεφαλαιοποίηση της Tesla, η οποία παρέδωσε 22.400 ηλεκτρικά σεντάν Model S το 2013, ανέβηκε στα 30,4 δισεκατομμύρια δολάρια- πάνω από το 50% της General Motors ή της Ford Motor.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Musk δημοσιοποίησε τα σχέδια του για την κατασκευή ενός “γιγαντιαίου εργοστασίου”, το οποίο θα προμηθεύει την Tesla με μπαταρίες ιόντων λιθίου, στο χαμηλότερο κόστος και τη μεγαλύτερη ποσότητα από οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο την παρούσα στιγμή.

Η Tesla σκοπεύει επίσης να αυξήσει κατά 56% την παραγωγή των Model S φέτος, τα οποία θα αρχίσουν να πωλούνται στην Κίνα από τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, το περιοδικό Consumer Reports έχρισε το Model S, η τιμή του οποίου ξεκινάει από 71.000 δολάρια, ως το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 14% χθες κι έκλεισε στα 248 δολάρια στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας κέρδη 65% από τις αρχές του έτους. Η SolarCity ενισχύθηκε 3,4% στην τιμή-ρεκόρ των 81,18 δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο 43% φέτος.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook