Συμμετοχή στις 48ωρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ, από τις οποίες χρονικά καθορισμένη είναι αυτή στις 13 και 14 Μαρτίου, σύμφωνα με την εισήγηση της ΟΛΜΕ , αποφάσισε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην Γενική της Συνέλευση προχθές Τρίτη 25 Φεβρουαρίου . Η επόμενη κινητοποίηση προγραμματίζεται κατά τις ημέρες κατάθεσης του Νομοσχεδίου για την Αξιολόγηση στη Βουλή.

Η ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα αύριο  Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στις 2:00 μ. μ., καθώς την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται η προγραμματισμένη παράσταση- συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα, όπου μεταβαίνουν και οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από το Ηράκλειο.

Επίσης αποφασίστηκε η σύγκλιση νέων γενικών συνελεύσεων στις 21 Μαρτίου, συνάντηση – κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και των Συνδέσμων των σχολείων σε διευρυμένο Δ.Σ. την Τρίτη 4/3 στις 19:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ αλλά και συνάντηση με 15/μελή Μαθητικά Συμβούλια, Ένωση & Ομοσπονδία Γονέων – Γονείς, την Πέμπτη 6/3, ώρα 19.00 στο 3ο ΓΕ. Λ.

Η ανακοίνωση κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφέρει:

Λίγες μόνο ημέρες πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1845 συνάδελφοί μας από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της τρόικας έχει σχεδιάσει τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Κανείς εκπαιδευτικός δεν πρέπει να απολυθεί στις 22/3/14.

Είναι ζήτημα τιμής για τον κλάδο.

Είναι ζήτημα τιμής για το εκπαιδευτικό μας κίνημα.

Είναι ζήτημα αρχής για το σωματείο να μην «χάνει» μέλη του λόγω απόλυσης.

Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία, όντας το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό σωματείο της χώρας, να δώσουμε τη μάχη για την εργασιακή αξιοπρέπεια όλων.

Συνεχίζοντας και δυναμώνοντας τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 2 .00μμ.

Ταυτόχρονη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα διεξάγεται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
όπου θα μεταβούν συνάδελφοί μας στην Αθήνα .

Για την συμμετοχή των συναδέλφων μας στην κινητοποίηση αυτή δεν κηρύσσουμε στάση εργασίας . Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά μετά το ωράριό τους .

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook