Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29 και 35 ετών, για ληστεία και παράνομη κατακράτηση σε βάρος 37χρονου αλλοδαπού, υπήκοο Πακιστάν. 

Επιπλέον σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για εκβίαση σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 69 και 38 ετών. 

Ειδικότερα, ύστερα από την εμπεριστατωμένη και μεθοδική, αστυνομική έρευνα και προανάκριση που διενεργήθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, το βράδυ της 25.02.2014, εισήλθαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπων τους, στο κατάστημα «καφενείο» ιδιοκτησίας του 69χρονου, όπου βρισκόταν μόνος του, ο 37χρονος αλλοδαπός και τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου. 

Στη συνέχεια του έδεσαν τα χέρια, κάλυψαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τον μετέφεραν με Ι.Χ.Φ όχημα, σε ερημική τοποθεσία, αφαιρώντας του το χρηματικό ποσό τον εξήντα (60) ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Ακολούθως, με την χρήση του αφαιρεθέντος κινητού, επικοινώνησαν με τον 38χρονο και εξέφρασαν απειλές κατά της ζωής του 69χρονου, απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων οφειλών, από προηγούμενες οικοδομικές εργασίες. 

Συγκεκριμένα, από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο 29χρονος Αλβανός εκβίαζε τον 69χρονο Ρεθυμνιώτη, εκφράζοντας απειλές κατά τις σωματικής του ακεραιότητας αν δεν του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τριάντα δύο (32.000) χιλιάδων ευρώ που του οφείλει προ πενταετίας, για οικοδομικές εργασίες σε ξενοδοχειακή μονάδα του 69χρονου.

Άμεσα διενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς, ενώ από την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο συλληφθέντες οι οποίοι 
θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.