Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της για τις ερχόμενες εκλογές η Κ.Ο. Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. πραγματοποίησε κεντρική πολιτική συγκέντρωση την Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014, 7μμ στην αίθουσα Ανδρόγεω με ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κύριλλο Παπασταύρου. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, \”τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. 
Επίσης σύντομο χαιρετισμό και στήριξη στο ΚΚΕ απηύθυναν οι Πατεράκης Νίκος πνευμονολόγος γιατρός, Δαλέζιος Γιάννης επίκουρος καθηγητής Φυσιολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Μανώλης Δανδουλάκης δημοσιογράφος.
Ο Στέλιος Ορφανός στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο τη πολιτική της Ε.Ε., τη πολιτική του κεφαλαίου. Βοηθάνε να μειωθεί η χρηματοδότηση στις κοινωνικές παροχές, εφαρμόζουν τη πολιτική των απολύσεων και της περικοπής των μισθών, την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων παροχών. 
Τόνισε ότι στην ουσία αντιπολίτευση σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια κάνουν μόνο οι σύμβουλοι του Κ.Κ.Ε., ενώ όλοι οι άλλοι πράττουν τα ίδια, θα νόμιζε κανείς ότι έχουν εκλεγεί με το ίδιο ψηφοδέλτιο. Κάλεσε του εργαζομένους να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεις και του Κ.Κ.Ε στις ευρωεκλογές ψηφίζοντας με βάση το συμφέρον της τάξης τους.
Ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε ότι ενιαία είναι η επίθεση που δέχεται ο λαός από την πολιτική που εφαρμόζουν στην πλάτη του, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση που θα πρέπει να δώσει σε εκλογικό επίπεδο σε ευρωεκλογές και δήμους-περιφέρειες . Ανέφερε ότι στο Δήμο Ηρακλείου έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια ένα σταθερό πλαίσιο πολιτικών σχέσεων ανάμεσα σε ομάδες από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ένας μηχανισμός στήριξης των συμφερόντων των ντόπιων επιχειρηματικών κεφαλαίων. 
Αποδέχτηκε αρμοδιότητες και μάλιστα κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία, πρόνοια, Π.Φ.Υ.), που έχουν ιδιαίτερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Για μας βέβαια το ζήτημα τόνισε δεν είναι αν μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες χωρίς πόρους, αλλά το αυτό καθ’αυτό γεγονός της μεταφοράς αρμοδιοτήτων με σκοπό να μειώσει τις δαπάνες, να “σπάσει” το ενιαίο των δημόσιων και δωρεάν παροχών προς όλους και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. 
Γι\’ αυτό και βλέπουμε τώρα τη μείωση κρατικών δαπανών και δημόσιων υπηρεσιών, να αντικαθίστανται με τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία μέσω Μ.Κ.Ο και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ. ονειρεύεται το αυτοδιοικητικό κίνημα όταν οι δήμοι εφαρμόζουν ένα σωρό αντιλαϊκά μέτρα και η επίθεση που δέχεται ο λαός είναι ενιαία. 
Στο Δήμο Ηρακλείου η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τα 3,5 χρόνια στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια έδειξε δείγματα γραφής. Δεν συμβιβάστηκε, δεν εξαγοράστηκε, αντιτάχθηκε σε κάθε τι που έθιγε το λαϊκό συμφέρον,ήταν η πιο συγκροτημένη, οργανωμένη και αποτελεσματική. 
Αντιπαρατέθηκε στη δημοτική αρχή, ενός μείγματος σύμπλευσης ΠΑΣΟΚ και βουλευτών της ΝΔ, αποκάλυψε κάθε αντιλαϊκή της πτυχή, όταν όλοι οι άλλοι είτε συμφωνούσαν, είτε αδιαφορούσαν είτε ήταν “ναι μεν αλλά”, όπως οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των φερόμενων ως εκπροσώπων της ΝΔ.
Ο Κύριλλος Παπασταύρου στην ομιλία του κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τα διλήμματα που θέτουν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης,τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αλλά και όσα κάνουν όψιμη κριτική στην Ε.Ε. και διακηρύσσουν ότι θα την αλλάξουν. Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους, ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ. υπάρχει κοινό στρατηγικό πλαίσιο, κοινοί στόχοι που προτάσσει ο Σ.Ε.Β., οι ενώσεις των εφοπλιστών,των τραπεζιτών ,των μεγαλεμπόρων.
Σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία τόνισε ότι είναι βασικό ζήτημα στις σημερινές συνθήκες που οξύνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου, σε συνθήκες που οξύνονται οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ο λαός να μην γίνει κλωτσοσκούφι στα δικά τους παιχνίδια. 
Η αγανάκτηση, η διαμαρτυρία του Ουκρανικού λαού για την οικονομική του κατάσταση, αποτέλεσμα της καπιταλιστικοποιήσης της Ουκρανίας μετά την αντεπανάσταση του 1989-1991 μπλέχτηκε, εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε αντιθέσεις ανάμεσα σε μια πτέρυγα του κεφαλαίου που προτάσσει στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία και κυβερνούσε μέχρι σήμερα και το άλλο που προτάσσει τη συμμαχία με την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. και τα δύο τμήματα το ίδιο ληστρικά για το λαό. 
Στο κίνημα που αναπτύχθηκε εκεί πατώντας πατώντας πάνω στον αντικομμουνισμό αλλά και στη κατάσταση του κομουνιστικού κινήματος επικεφαλής μπήκαν φασιστικές-ακροδεξιές οργανώσεις. Διαμορφώθηκε μια κίνηση μαζών σε αντιδραστική κατεύθυνση,που οδήγησε σε ένα άσκοπο αιματοκύλισμα και διαμόρφωσε συνθήκες όξυνσης της έντασης, με το κίνδυνο της διχοτόμησης της χώρας να είναι ορατός,με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τον Ουκρανικό λαό όσο όμως και για την πορεία όξυνσης των ενδοιμπεριαλστικων αντιθέσεων. 
Η Ουκρανία δείχνει ότι όταν ο λαός μπαίνει κάτω από την ξένη για αυτόν σημαία της αστικής τάξης και παλεύει γι’αυτήν τότε τον βρίσκουν μεγάλες συμφορές.
Σημείωσε ότι το ερώτημα που πρέπει να απασχολεί το λαό είναι: Υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση, με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτή πραγματικότητα ή απλά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσαρμοστούν στη σημερινή κατάσταση, ελπίζοντας στο μικρότερο κακό; 
Το Κ.Κ.Ε. απαντά καταφατικά: Ναι υπάρχει διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Καμιά συνταγή στο δρόμο των μονοπωλίων και της Ε.Ε. δεν είναι για το λαϊκό συμφέρον. Ο λαός πρέπει να αλλάξει δρόμο, να αλλάξει πορεία. 
Υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης, υπάρχει οικονομική ανάπτυξη που μπορεί να λειτουργήσει με γνώμονα τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα, τις σύγχρονες εργατικές-λαϊκές, κοινωνικές ανάγκες. Προϋπόθεση όμως για να πραγματοποιηθεί είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική-λαϊκή εξουσία,η έξοδος από την Ε.Ε. και η μονομερής διαγραφή του χρέους. 
Ανέφερε του λόγους που οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενισχύσουν μαζικά το Κ.Κ.Ε. το Μάη:
Γιατί η πρόταση του Κ.Κ.Ε. για αποδέσμευση από την Ε.Ε. και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική-λαϊκή εξουσία, μονομερή διαγραφή του χρέους είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος και είναι η μόνη συνεπής ρεαλιστική γραμμή αντίθεσης στην Ε.Ε. Ήταν το μόνο κόμμα που αντιτάχθηκε εξαρχής,προειδοποίησε και αποκάλυψε όταν όλοι οι άλλοι έταζαν ότι η Ε.Ε. είναι παράδεισος για τους λαούς. 
• Γιατί σήμερα χρειάζεται εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Ο λαός να διαχωριστεί από το κεφάλαιο,τα κόμματά του,τις κυβερνήσεις του,την εξουσία του,τις τοπικές αρχές καθώς και τις διακρατικές συμμαχίες,να συγκροτήσει τη δική του δύναμη. Που σήμερα θα δίνει τη μάχη της αντίστασης και αντεπίθεσης με βάση τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα,ανοίγοντας το δρόμο για να έρθει ο λαός στην εξουσία. Γιατί το Κ.Κ.Ε. δίνει όλη του τη δύναμη σε αυτή τη μάχη.
• Γιατί το Κ.Κ.Ε. αξιοποιεί κάθε θέση του στην βουλή,το ευρωκοινοβούλιο,την τοπική διοίκηση για τη προβολή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Με προτάσσεις συγκεκριμένες π.χ. για την ανακούφιση των ανέργων,για τη διαγραφή των χρεών,διαφωτίζοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους για τους σχεδιασμούς που εξυφαίνονται εναντίον τους.
• Γιατί το Κ.Κ.Ε. αποτελεί εμπόδιο στα σενάρια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος στις προσπάθειες διαμόρφωσης σταθερής εναλλαγής κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης που θα διαχειρίζονται τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού.
• Γιατί η ψήφος στο Κ.Κ.Ε. είναι η μοναδική ψήφος για την απομόνωση της Χ.Α. Σήμερα από διάφορα Μ.Μ.Ε. γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί για τόσο τον εκφοβισμό όσο και για την ενίσχυσή της με ψευτοδιλήμματα. Αφού το Κ.Κ.Ε. είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει ενάντια στο σύστημα που τη γεννά και την εκτρέφει.
• Γιατί μέσα από ένα κίνημα σε αντικαπιταλιστική-αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση σαν αυτό που παλεύει το Κ.Κ.Ε. μπορούν να βρουν απάντηση επιμέρους αγώνες για το μεροκάματο,την προστασία των ανέργων,αγώνες στους οποίους οι κομουνιστές πρωτοστατούν.
• Γιατί η ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. αποτελεί διεθνιστικό μήνυμα,θα δώσει ελπίδα,θα στηρίξει ανάλογες προσπάθειες σε όλη την Ευρώπη.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook