Συνεχίζεται η ένταση στην Κριμαία της Ουκρανίας. Μετά την κατάληψη από ενόπλους του τοπικού κοινοβουλίου, μία ομάδα ένοπλων ανδρών φορώντας στρατιωτικές στολές βρίσκονται στο κύριο αεροδρόμιο στην Συμφερόπολη της Κριμαίας, όπως μετέδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax. 
Αρχικά το πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων, μετέδωσε ότι περίπου 50 ένοπλοι άνδρες ντυμένοι με στολές που δεν έφεραν κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα, έφτασαν με τρία φορτηγά στο αεροδρόμιο και το κατέλαβαν. 
Σε ξεχωριστό τηλεγράφημα, το πρακτορείο αναφέρει ότι ορισμένοι από μια ομάδα ανθρώπων που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο έφεραν το σύμβολο του ρωσικού ναυτικού. 
Ωστόσο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή διαβεβαίωσε ότι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κριμαίας, της Συμφερόπολης, λειτουργεί σήμερα κανονικά. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η πρόσβαση στο αεροδρόμιο επιτρέπεται και οι επιβάτες πραγματοποιούν χωρίς πρόβλημα τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιβίβασή τους στις πτήσεις, είπε ο ίδιος δημοσιογράφος, αλλά τόνισε ότι περίπου 12 ένοπλοι βρίσκονται έξω από τον χώρο του αεροδρομίου στην περίμετρό του.
Την ώρα που η κατάσταση στην Κριμαία είναι έκρυθμη ο έκπτωτος πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται σε γνωστό resort της Ρωσίας το οποίο έχει μετατρέψει σε αρχηγείο του από όπου στέλνει μήνυμα στη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας του, ότι παραμένει «νόμιμος πρόεδρος του ουκρανικού κράτους».
Σύμφωνα, με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti ο Γιανουκόβιτς αναμένεται σήμερα να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου από την πόλη Ροστόφ, της νότιας Ρωσίας. 
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook