Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ βρέθηκε η Ανγκελα Μέρκελ για να συζητήσει και να πιεί τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια επίσημου ταξιδιού της στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι δύο ισχυρές κυρίες αντάλλαξαν μια μάλλον αμήχανη χειραψία και συνομίλησαν όρθιες μπροστά στους φωτογράφους. Εικόνες από το Reuters

\"\"

\"\"

\"\"

Nωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, επιθυμούν να δουν κάποιες αλλαγές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιστεύουν ότι αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί.

«Πιστεύω ότι αυτό που προτίθεμαι να κάνω, το είδος των αλλαγών τις οποίες επιθυμεί η Βρετανία, είναι εφικτές, κατορθωτές και πραγματοποιήσιμες» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε στο Λονδίνο με την γερμανίδα καγκελάριο.

«Θα οργανώσουμε ένα δημοψήφισμα πριν από τα τέλη του 2017 και θα δώσουμε στους Βρετανούς» τη δυνατότητα να εκφραστούν για το αν επιθυμούν να παραμείνει η χώρα τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει, υπενθύμισε ο Κάμερον.

Από την πλευρά της, η Ανγκελα Μέρκελ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία, τόνισε πως η Γερμανία επιθυμεί «ένα ισχυρό Ηνωμένο Βασίλειο με μια σθεναρή φωνή εντός της ΕΕ» το οποίο θα συμβάλλει στην επίτευξη των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να ενισχυθεί η ένωση των 28 κρατών.

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook