Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ήταν το πρώτο σοκ για την πλειοψηφία των οδηγών: μέχρι τώρα άκουγαν για τις αυξήσεις στα διόδια από τα ΜΜΕ, σήμερα καλούνται και να τα πληρώσουν.
Οι αυξήσεις απέτρεψαν πολλούς από το να πραγματοποιήσουν το καθιερωμένο ταξίδι, ενώ οι τοπικές κοινωνίες περίμεναν πώς και πώς το πρώτο τριήμερο της χρονιάς για να «ανασάνουν» εμπορικά.
«Υπάρχει μια συνεχόμενη διαμαρτυρία. σφίγγει ένας κλοιός γύρω μας που δεν αντέχεται«, λέει στο newpost ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρορός.
«Θα επηρεαστεί η Πάτρα από τις αυξήσεις. Αυτός που θέλει να ταξιδέψει, θα το σκεφτεί πολύ περισσότερο. Κι αν τελικά έρθει για το καρναβάλι, είτε θα το κάνει αυθημερόν, είτε θα περιορίσει στο ελάχιστο τα έξοδά του όσο μείνει στην πόλη», καταλήγει.
Το ακριβό ταξίδι και ο καιρός έκλεισαν στο σπίτι τους κατοίκους των πόλεων και αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της τροχαίας: Την Παρασκευή κινήθηκαν μόλις 85.000 οχήματα από την Αττική προς τα εθνικά οδικά δίκτυα. Το Σάββατο η κίνηση των οχημάτων κυμάνθηκε στα επίπεδα ενός απλού σαββατοκύριακου.
«Θεωρώ ότι ένεκα των γενικών συνθηκών που αποτρέπουν τους καταναλωτές να εκδράμουν στη επαρχία αλλά και η ακρίβεια των διοδίων έχουν αποτρέψει πολλούς να ταξιδέψουν στην ύπαιθρο», λέει στο newpost ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης, ο οποίος συμπεραίνει ότι οι καταναλωτές «δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με ένα ταξίδι ακριβότερο κατά 30% Είναι αδιανόητο με συμβάσεις του 2007 να ανατρέπουν συνθήκες διαβίωσης του 2014. Πρέπει να ξαναδεί η κυβέρνηση το θέμα των διοδίων αλλιώς θα ερημώσουν οι δρόμοι».
newpost.gr/Ντίνα Καραμάνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook