Βήμα – βήμα οι πολεμικές προετοιμασίες στην Ουκρανία με τα σώματα ασφαλείας και τις στρατιωτικές μονάδες στην ανατολική Ουκρανία να βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης.
Ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες προσχωρούν τις ρωσόφιλες δυνάμεις αυτοάμυνας στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Itar Tass από την Κριμαία.
Πολλοί στρατιώτες, που αποδοκιμάζουν τη νέα κυβέρνηση Κιέβου, αφήνουν τις μονάδες τους και παραιτούνται. Ορισμένες μονάδες μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να ακολουθήσουν τις διαταγές των δυνάμεων αυτοάμυνας.
Εν τω μεταξύ, αυξάνονται τα θερμά σημεία στην ανατολική και νότια ρωσόφωνη Ουκρανία, με εισβολές ενόπλων σε πολλά στρατηγικά σημεία ή μεγάλες φιλορωσικές διαδηλώσεις. Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας στο περιθώριο φιλορωσικής διαδήλωσης, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής κυβέρνησης από φιλορώσους διαδηλωτές.
Στο Ντόνετσκ, προπύργιο στην ανατολική Ουκρανία του αποπεμφθέντος προέδρου Γιανουκόβιτς, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το καθεστώς της περιφέρειας Ντονμπάς, όπως έχει ήδη προβλεφθεί και στην Κριμαία.
Πολλές στρατηγικές θέσεις τελούν πλέον υπό τον έλεγχο ενόπλων, ένστολων χωρίς διακριτικά. Ελέγχουν τα αεροδρόμια της Συμφερούπολης, της Σεβαστούπολης, της πόλης Κιρόφσκογε και το κέντρο της Συμφερούπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας, υψώνοντας τη ρωσική σημαία σε πολλά κυβερνητικά κτίρια.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook