Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες οι Ηρακλειώτες που έμειναν εντός του κλεινόν άστυ διασκέδασαν με τον παραδοσιακό τρόπο κάνοντας κούλουμα κοντά στη θάλασσα στη περιοχή του Καράβολα όπου ο Δήμος Ηρακλείου είχε διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις.

Κοντά στους Δημότες βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης,Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ανταλλάσσοντας ευχές για καλή σαρακοστή.Στις εκδηλώσεις ο Δήμος είχε φροντίσει η Καθαρά Δευτέρα να γιορταστεί με κρητικά παραδοσιακά εδέσματα και τη πατροπαράδοτη λαγάνα υπό τους ήχους της λύρας του Κωστή Σαριδάκη που με το συγκρότημά του κράτησε συντροφιά στο κόσμο που βρέθηκε στη περιοχή ενώ χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα μέλη της σχολής κρητικών χορών Χνάρη.

Και στη περιοχή όμως του Παπα-Πέτρου Γαβαλά βρέθηκε ο Δήμαρχος όπου είχαν διαργανωθεί εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ Κουράκης οι πολίτες κόντρα στο καιρό συμμετείχαν στις εκδηλώσεις γιορτάζοντας τα κούλουμα στο Ηράκλειο και διασκέδασαν ,χόρεψαν και γεύτηκαν τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα.Εύχομαι σε όλο το κόσμο καλή σαρακοστή κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook