Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των Ανατολικών Συνοικιών του Ηρακλείου.

Αυτό προκύπτει από τη συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Στέλιο Αλεξάκη και στελέχη με τους οποίους συζήτησε όλο το πλέγμα των έργων που αφορούν τη διαμόρφωση δρόμων ,πεζοδρομίων ,πάρκων, πλατειών και την επικαιροποίηση των μελετών τους προκειμένου να δημοπρατηθούν .
Συγκεκριμένα επικαιροποιείται το σύνολο της μελέτης της ευρύτερης περιοχής της Χρυσοπηγής σε δύο φάσεις.

Η πρώτη αφορά τις οδούς Γράμμου και Ζωοδόχου Πηγής που ξεκινούν από τη Λεωφόρο Ικάρου μέχρι τη συμβολή της Μεγάλου Κωνσταντίνου όπου διαμορφώνονται τμήματα των παρόδων τους τους αλλά και η Πλατεία Χρυσοπηγής.

Η μελέτη αυτή θα έχει επικαιροποιηθεί από την τεχνική υπηρεσία μέχρι τα μέσα Μαρτίου και στη συνέχεια θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των έργων .
Η δεύτερη φάση επικαιροποίησης αφορά το πλέγμα ανάμεσα στην Μεγάλου Κωνσταντίνου και την οδό Μιλτιάδου που καταλήγει στην Οδό Ιερωνυμάκη (ήδη εκτελείται η ανάπλασή της μαζί με την Μπαντουβά στις Πατέλες) , καθώς και των παρόδων τους για τις οποίες θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Επίσης έχει επικαιροποιηθεί η μελέτη και γίνονται μικρές διορθώσεις για την ανάπλαση και διαμόρφωση μιας σημαντικής οδικής αρτηρίας της οδού Ξάνθου που ξεκινά από τη περιοχή του Μπεντεβή και καταλήγει στο Κατσαμπά ενώ ήδη έχει κατατεθεί σε μέτρο του ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.

Γιάννης Κουράκης: Yπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων σε κάθε συνοικία σε κάθε γειτονιά

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ .Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι για κάθε συνοικία για κάθε γειτονιά υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός ο οποίος εξελίσσεται και αφορά τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων (δρόμοι ,πλατείες,πάρκα,παιδικές χαρές) που διευκολύνουν αλλά και βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών αλλά και τις συνθήκες της ζωής.

Παράλληλα όπως σημείωσε ο κ. Κουράκης το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η υπογραφή συμβάσεων για έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί σε όλο το Δήμο Ηρακλείου.