Ζει το δικό του δράμα και ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά.

Ο λόγος για έναν Ηρακλειώτη άνεργο που αντιμετωπίζει μια χρόνια πάθηση και το τελευταίο διάστημα έχασε το δικαίωμα να κάνει δωρεάν εξετάσεις και να λαμβάνει τα φάρμακα του γιατί έχει τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 6000 ευρώ.

Φυσικά δεν επρόκειτο για πραγματικό εισόδημα, αλλά για το ποσό που προέκυπτε από το τεκμήριο διαβίωσης και την κατοχή ενός Ι.Χ.

Έτσι από το τμήμα Πρόνοιας του Δήμου τον ενημέρωσαν πως το βιβλιάριο του δεν ισχύει πλέον. Ο ίδιος αναγκάστηκε να πάρει την κατάσταση στα χέρια.

Έστειλε Επιστολή στους τοπικούς παράγοντες και τους βουλευτές, ωστόσο δε φαίνεται να βρήκε λύση στο πρόβλημα του.

Στην επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων:

\”Είμαι χρόνια ασθενής και έχω ανάγκη από μόνιμη φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία.

Έως πρόσφατα τα αναγκαία για την ασθένεια μου φάρμακα όπως και τις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις μου τα παρείχε το τμήμα πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου ,στα κρατικά νοσοκομεία με το βιβλιάριο ασθενείας.

Δυστυχώς όπως με ενημέρωσαν από το τμήμα πρόνοιας το βιβλιάριο μου δεν μπορεί πλέον να ισχύει επειδή έχω υπερβεί τα εισοδηματικά όρια των 6000 ευρώ.

Είμαι άνεργος από το 2009, μεγαλώνω ένα ανήλικο παιδί, έχω ένα παλιό αυτοκίνητο 11 ετών και 0 ευρώ πραγματικό εισόδημα.

Το αυτοκίνητο κοστολογείται 4000 ευρώ και επειδή ζω και αναπνέω ακόμα, τεκμήριο διαβίωσης 3500 ευρώ .Σύνολο 7500 ευρώ , άρα για τον νόμο δεν δικαιούμαι πλέον να έχω ασφάλιση.\”

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook