Ένα νέο Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκθέσεων Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων με την ονομασία Κέντρο «ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» δημιουργεί ο Δήμος Ηρακλείου σε Δημοτική Έκταση στο Βενεράτο της Δημοτικής Ενότητας Παλλιανής.
Το πρώτο βήμα γι αυτή τη σπουδαία αυτή υποδομή που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή έγινε σήμερα με την υπογραφή από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Αρ. Μπολάκη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βενεράτου κ.
Μανόλη Ζαϊμάκη της Διακήρυξης του Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την ανάδειξη του Αναδόχου.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 01/04/2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών , οδός Διονυσίου 13Α στο Δημοτικό Κατάστημα Αλικαρνασσού
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.567.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. 
Με την δημιουργία υποδομών στηρίζουμε την ύπαιθρο δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε όλα τα επίπεδα.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κουράκης ο νέος πολυχώρος στη Παλλιανή θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, να πραγματοποιούν δράσεις για την Προβολή των Αγροτικών Προϊόντων ,διαλέξεις και σεμινάρια για τον αγροτικό τομέα που θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία αλλά παράλληλα και διάφορες άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις με έμφαση στο πολιτισμό οι οποίες προάγουν στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. 
ΝΕΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΥΓΕΝΙΚΗ
Η Δημοτική Αρχή, επεσήμανε ο κ. Κουράκης θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγροτικό τομέα με την δημιουργία νέων δικτύων και υποδομών στα πλαίσια αυτά ήδη έχει ολοκληρωθεί και κατατεθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ η μελέτη για το σημαντικό αρδευτικό έργο στην Αυγενική στην περιοχή «Γιάννουλες» με την αξιοποίηση 2 αρδευτικών γεωτρήσεων προϋπολογισμού 630.000 ευρώ και πολύ σύντομα όπως είπε θα ανακοινωθούν οι εντάξεις και οι δημοπρατήσεις και άλλων αγροτικών έργων και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook