Σπάνια συλλογή από δώδεκα μπουκάλια ρούμι, που παρέμειναν επί 235 χρόνια σε ένα κελάρι, σκεπασμένα με σκόνη και μούχλα, έγινε η πιο ακριβή στην ιστορία, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie\’s προς 95.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως το σπάνιο ποτό, που χρονολογείται γύρω στο 1780, εντοπίστηκε στο κελάρι μιας εξοχικής κατοικίας στο Λιντς, από εργαζόμενους που έκαναν απογραφή.
Οι ιδιοκτήτες του Harewood House, το οποίο περνάει από γενιά σε γενιά, ήξεραν ότι στο κελάρι τους υπήρχαν μουχλιασμένα μπουκάλια με ποτά, αλλά μόνον όταν αποφάσισαν να κάνουν την απογραφή σκέφτηκαν να ανοίξουν ένα για να δουν τι περιέχει – αν και, όπως παραδέχτηκαν, με τόση μούχλα πάνω τους, η ιδέα ήταν εξαιρετικά απωθητική.
Η αξία κάθε μπουκαλιού υπολογίσθηκε σε 700-950 ευρώ από την εταιρεία Harrogate Fine Wine Company, στην οποία δόθηκαν προς πώληση, αλλά τελικά πωλήθηκαν σε σχεδόν εξαπλάσια τιμή.
Όλα τα έσοδα από την πώληση διατέθηκαν στο Ίδρυμα Geraldine Connor, το οποίο βοηθεί νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τις τέχνες.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook