Ο Δήμος Φαιστού συμμετείχε με επιτυχία και φέτος στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε δικαιούχους. 

Η διανομή των προϊόντων είχε προγραμματιστεί σε ανάλογες ποσότητες στους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος, σύμφωνα µε τον οριστικό πίνακα, έτσι όπως έχει καταρτιστεί µε βάση τα αντίστοιχα κριτήρια επιλεξιµότητας, καθώς τα τρόφιμα δικαιούνταν όσοι είχαν κάνει αίτηση κατά τον περασμένο χρόνο και πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Κατά την εβδομάδα που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε η διανομή των τροφίμων του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μοίρασε στις οικογένειες των δικαιούχων τρόφιμα και στις τρείς Δημοτικές Ενότητες, σε Τυμπάκι, Μοίρες και Ζαρό. 

Ο Δήμος Φαιστού, εξυπηρέτησε τις ανάγκες, πάνω από 300 δικαιούχων οικογενειών, ενώ στη διανομή των τροφίμων βρέθηκε, τόσο η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Φασομυτάκης.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσε χαρακτηριστικά « ως Δημοτική Αρχή είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για αυτές τις οικογένειες που δικαιούνται έστω και αυτά τα τρόφιμα. 

Δυστυχώς όμως είναι αρκετοί οι πολίτες του Δήμου Φαιστού που βιώνουν αυτή την εποχή μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης για αυτό το λόγο ο Δήμος Φαιστού, μέσω των κοινωνικών δομών του στέκεται στο πλευρό τους, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου».