Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) φέρνουν στη Βουλή οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε ανταγωνιστικό και ποιοτικό διαμετακομιστικό κόμβο της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου, σκοπός του νόμου είναι να οριοθετηθεί η δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και να προσφέρει εργαλεία για την ανάπτυξη του κλάδου, ενώ προέκυψε από την ανάγκη να αρθούν οι δυσκαμψίες που υφίστανται χρόνια (ασάφεια για τη διαδικασία αδειοδότησης εγκαταστάσεων, μη καθορισμένο πλαίσιο κλπ) οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ανασφάλειας στους επενδυτές.

Με το νομοσχέδιο χαράσσεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε, πολιτική για την εφοδιαστική αλυσίδα η οποία έχει δύο σημαντικούς στόχους:

– Να μειώσει το κόστος εφοδιασμού των επιχειρήσεων, με παράλληλη μείωση του κόστους των καταναλωτικών αγαθών στα ράφια των σούπερ μάρκετ και

– να καταστήσει την Ελλάδα ελκυστική για την προσέλκυση του διερχόμενου φορτίου από τα λιμάνια της και μέσω των οδικών και σιδηροδρομικών της υποδομών στις αγορές της Βαλκανικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του επισήμανε ότι δημιουργείται πλήρες ολοκληρωμένο και σύγχρονο δίκτυο μεταφοράς προϊόντων και πρώτων υλών ώστε να γίνει η Ελλάδα στρατηγικό διαμετακομιστικό κέντρο στη ΝΑ Ευρώπη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook