Το 3ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφτηκαν ενήλικα στελέχη του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων και έδειξαν στους μαθητές το προσκοπικό παιχνίδι στην πράξη.

Στις 4 Μαρτίου στις 8:00 το πρωί τέσσερα στελέχη του Συστήματος μας πέρασαν την πόρτα του 3ου Δημοτικού Σχολείου και άρχισαν να προετοιμάζουν τα παιχνίδια που θα παίξουν τα παιδιά της Β\’ και Γ\’ δημοτικού. Το κουδούνι χτύπησε και στις 9:45 η πρώτη τάξη με τη δασκάλα της ήρθαν για να γνωρίσουν τον προσκοπισμό μέσα από το παιχνίδι. Παιδικά χαμόγελα, ενθουσιασμός και ζωντάνια περιγράφουν πλήρως το κλίμα που επικράτησε.

80 παιδιά, 15 παιχνίδια και τραγούδια, 3.5 ώρες παιχνιδιού, αλλά ένα νόημα: «Ο Προσκοπισμός είναι κομμάτι της παιδείας» ένας φορέας διαπαιδαγώγησης που έρχεται να συμβάλει σημαντικά στο έργο των υπόλοιπων φυσικών και κοινωνικών παιδαγωγικών θεσμών.

Όσα πράγματα ζει το παιδί μέσα στον προσκοπισμό, στηρίζονται σε συγκεκριμένη μέθοδο διαπαιδαγώγησης, που λαμβάνει υπόψη της:

√ Τα χαρακτηριστικά της ηλικίας

√ Τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών

√ Και τις αξίες διαπαιδαγώγησης που χρησιμοποιούν οι πρόσκοποι για περισσότερα από 100 χρόνια

30.000.000 μέλη παγκοσμίως, 25.000 Έλληνες πρόσκοποι εκ των οποίων μόνο 150 βρίσκονται στον νομό Χανίων. Γεγονός, που σηματοδοτεί την ανάγκη της χανιώτικης κοινωνίας να γνωρίσει και να αγκαλιάσει το προσκοπικό έργο με σκοπό να πλάσει ενεργούς και ενημερωμένους πολίτες, με άποψη αλλά και θέσεις για κάθε ζήτημα που αφορά στη ζωή τους, τόσο την προσωπική όσο και την ευρύτερα κοινωνική.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

«Δρουμε τοπικά, σκεφτόμαστε παγκόσμια» είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τον Προσκοπισμό και τη δράση του Συστήματος μας (συσίτια, συλλογή φαρμάκων, ρούχων, τροφίμων και παιχνιδιών και την συμμετοχή και υποστήριξη του σε οικολογικά και πολιτιστικά δρώμενα του Νομού).

Η δράση στο συγκεκριμένο σχολείο, ήταν ένα άνοιγμα προς την κοινωνία και ένα κάλεσμα για επικοινωνία και συνδιαλλαγή με την πόλη των Χανίων και των πολιτών της. Πέρυσι, ο χανιώτικος προσκοπισμός γιόρτασε τα 100 χρόνια έργου στην πόλη μας, φέτος επιφυλάσσεται να γιορτάσει άλλο έναν χρόνο γεμάτο δράση για τα παιδιά και όχι μόνο.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο, τον διευθυντή και τους διδάσκοντες για την ευκαιρία που μας παρείχαν να παρουσιάσουμε το προσκοπικό παιχνίδι στους μαθητές τους.

Αν θέλεις και εσύ να χαρείς και να ζήσεις αξέχαστες προσκοπικές στιγμές από κοντά, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το χώρο μας στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 36 (Σάββατο 12:00-14:00 και 17:00-19:00) ή να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλ 6937561620.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook